Scopul proiectului a fost crearea unei echipe internaționale de multiplicatori de educație globală care să contribuie la dezvoltarea comunităților de cetățeni globali și la ei acasă.

Pe parcursul anului 2014, Asociația A.R.T. Fusion a desfășurat cu sprijinul Comisiei Europene, proiectul „You are part of this world, be part of its future”.

 

Scopul proiectului a fost crearea unei echipe internaționale de multiplicatori de educație globală care să contribuie la dezvoltarea comunităților de cetățeni globali și la ei acasă. Mai precis, participanții au venit din România, Slovenia, Marea Britanie, Nigeria, Africa de Sud, dar și din Sierra Leone.

 

Proiectul a inclus o serie de training-uri prin intermediul cărora viitorii multiplicatori de educație globală au învățat despre: 

 

  • interdepențele globale
  • echitate socială și globală
  • schimbarea climei
  • consumerism și stil de viață sustenabil
  • dezvoltarea de abilități în aria metodelor de educație globală
  • încurajarea tinerilor în a fi cetățeni activi, conștienți de rolul pe care îl au în comunitatea în care trăiesc, dar și la nivel global.

 

Desigur, au pus în practică tot ceea ce au învățat. Astfel, au organizat ateliere menite să contribuie la dezvoltarea comunității de cetățeni globali și la ei în țară.

 

Calendarul proiectului „You are part of this world, be part of its future” a fost:

 

* Training educație globală începători – Sierra Leone – 17-25 mai 2014

* Practice Phase 1 – iunie-septembrie 2014

* Training educație globală avansați – România – 20-28 septembrie

* Practice phase 2- octombrie-noiembrie

* Întâlnire de evaluare finală – Nigeria – 16-20 noiembrie

 

Proiectul  „You are part of this world, be part of its future” a adus laolaltă șase ONG-uri din șase țări diferite, care au experiență în educație globală și prin cele 38 de workshopuri, la care au participat 929 de persoane, au fost formați 22 de educatori globali (care au format la rândul lor alte grupuri din comunitățile locale) și au fost atinși 6120 de beneficiari indirecți.

Filmul realizat în urma proiectului:

https://www.youtube.com/watch?v=NAg_gqOPZyk