Scopul principal al acestui proiect a fost să întărească capacitatea organizațiilor de tineret să crească nivelul competențelor de cetățenie globală în rândul tinerilor/tinerelor din diverse țări europene și africane.

Proiectul ”World`s Future in Your Actions” a fost creat în contextul unei nevoi importante pe care am descoperit-o în realitatea globală, unde eforturile de cooperare Nord-Sud între structurile de tineri ale societății civile, schimburile de practici și inițiativele comune nu primesc suficient sprijin.

Acest proiect a oferit lucrătorilor/lucrătoarelor de tineret din țările europene și africane, oportunitatea de a explora mai profund subiectele globale, tehnici de facilitare avansată necesare pentru un management de calitate al proceselor de educație globală.

Scopul principal al acestui proiect a fost să întărească capacitatea organizațiilor de tineret să crească nivelul competențelor de cetățenie globală în rândul tinerilor/tinerelor din diverse țări europene și africane.

Beneficiarii/beneficiarele proiectului (26 de lucrători/lucrătoare de tineret) au luat parte la un curs pe termen lung focusat pe dezvoltarea de competențe practice de muncă în domeniul educației globale. 

Principalele rezultate ale proiectului sunt:

  • rețea de organizații puternice și independente active în domeniul educației globale în diferite țări africane și europene;
  • 26 de educatori/educatoare în educație globală cu experiență, competenți/competente și independenți/independente;
  • 1816 participanți/participante la ateliere ținute pe parcursul proiectului;
  • 9544 de beneficiari/beneficiare indirecți/indirecte;
  • Un manual pentru facilitatori/facilitatoare de educație globală, disponibil în 6 limbi: română, engleză, spaniolă, franceză, portugheză și italiană.
  • Module de formare pentru instruirea facilitatorilor/facilitatoarelor de educație globală în context N-S;
  • Instrumente și metode noi pentru dezvoltarea competențelor de educație globală.

 

Proiectul s-a desfășurat în perioada martie 2016 și decembrie 2017 și a implicat 26 de lucrători/lucrătoare de tineret din 3 țări africane: Mozambic, Tanzania, Togo și 3 țări europene: Italia, România, Spania.

Vă încurajăm să răsfoiți manual creat, disponibil online în cele 6 limbi (română, engleză, italiană, portugheză, spaniolă, franceză) pe care îl găsiți la secțiunea ”descarcă” pe site-ul nostru sau accesând link-urile de mai jos.

Lăsăm mai jos mesajul autoarei manualului, Andreea-Loredana Tudorache:

”Îți dorim o călătorie minunată în munca ta de a schimbare a lumii și sperăm să ne întâlnim într-o bună zi în lumea în care dorim să trăim.”

Proiectul World`s Future in your actions este organizat cu suportul Erasmus+, program al Comisiei Europene.

 

Engleză: https://issuu.com/andreea_loredana/docs/manual_en_online

Română: https://issuu.com/andreea_loredana/docs/manual_ro_online

Italiană: https://issuu.com/andreea_loredana/docs/manual_it_online

Portugheză: https://issuu.com/andreea_loredana/docs/manual_pt_online

Franceză: https://issuu.com/andreea_loredana/docs/manual_fr_online

Spaniolă: https://issuu.com/andreea_loredana/docs/manual_es_online