Scopul acestui proiect este să aducă Agenda 2030 în prim-planul discursurilor public și politic prin creșterea gradului de conștientizare și împuternicirea persoanelor tinere europene să pledeze pentru acțiuni individuale și colective, la nivel local și european, în ceea ce privește implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Înțelegerea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și conștientizarea nevoii responsabilității pe care trebuie să ni le asumăm pentru a fi îndeplinite rămân scăzute în rândul populației, ceea ce face extrem de dificilă urmărirea progresului implementării atât în rândul cetățenilor, cât și în ceea ce privește guvernele. În același timp, narațiunea predominantă privind participarea persoanelor tinere este aceea că sunt, în general, apatice, mai puțin interesate de politică și de cetățenia activă. Cu toate acestea, natura și sfera participării se schimbă și evoluează rapid, cu o creștere a mișcărilor globale de tineret în ultimii ani. În urma unei crize, există o oportunitate de a reinventa modelele noastre sociale și de a spori colaborarea pentru construirea unei Europe mai durabile. 

Proiectul ”The Future we Want” intenționează să facă acest lucru prin aducerea Agenda 2030 în prim-planul discursurilor public și politic prin creșterea gradului de conștientizare și împuternicirea persoanelor tinere europene să pledeze pentru acțiuni individuale și colective, la nivel local și european.

Proiectul intenționează să formeze o echipă de 45 de tineri/e care să organizeze campanii stradale și de advocacy pe subiecte care țin de dezvoltare durabilă și Agenda2030 (printr-un curs de formare online și offline). Aceste persoane tinere vor dezvolta și implementa ulterior pregătirii, cu sprijinul echipei de proiect, o campanie europeană online la scară largă și o caravana transnațională care va vizita și implementa campanii în 17 orașe din Europa, și care va culmina cu un eveniment de două zile la Bruxelles, unde tinerii vor organiza acțiuni de stradă și întâlniri cu factorii de decizie pentru a prezenta Manifestul Tineretului, o viziune asupra viitorului dezvoltată prin colectarea de informații și idei de la tinerii/tinerele de pe teren în cele 17 locații.

Proiectul are un impact efect de bulgăre de zăpadă: 45 de persoane tinere vor fi instruite și împuternicite, și apoi vor mobiliza și interacționa cu un minim de 10 000 de tineri offline și 20 000 online, care vor fi apoi auziți de factorii de decizie la nivel național și la nivelul UE, care va duce la acțiuni mai urgente privind Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Acest proiect este finanțat prin programul European Youth Together, un program al Comisiei Europene.

Parteneri:

  • ALDA – European Association for Local Democracy – Franța;
  • BalkanIDEA Novi Sad – Serbia;
  • Associazione CReA Onlus – Italia;
  • Finnish Peace Committee – Finlanda;
  • Sloga – Slovenia;
  • Eine Welt Netz NRW e.V. – Germania;
  • Teatro Metaphora – Portugalia;
  • Eclosio – Belgia.