Using Theatre to Make politics. 3 ani de proiect european.

S-a mai încheiat un proiect (”Using Theatre to Make Politics”), s-au mai făcut planuri de viitor. 

Săptămâna trecută, ne-am făcut bagajele și am plecat pe meleaguri îndepărtate pentru întâlnirea de evaluare a proiectului ”Using theatre to make politics”, cu un an mai târziu decât ar fi trebuit să se întâmple. Ne-am adunat în Balestrand, în Fiordurile Norvegiene, într-un paradis rece, înconjurat de livezi.

Chiar dacă pandemia a dat peste cap multe dintre activitățile acestui proiect, precum evenimentul (Ne)Convenția de la Istanbul sau Festivalul de Teatrul celor Opresați, care a adus împreună partenerii din Grecia, Norvegia, Portugalia, Ungaria și Croația, acum că am tras linie și am pus totul pe hârtie, ne-am dat seama că am reușit să facem toate lucrurile cu impact la care visam.

Acest proiect ne-a apropiat și mai mult de tematicile violenței domestice și de gen, și am lucrat cu metodele de Teatru Legislativ și Teatru Ziar, pentru a le atrage oamenilor atenția cu privire la aceste fenomene. Am jucat în fața unor femei care au fost victime, iar propunerile legislative au venit chiar de la ele, am mers în licee din comunități, am colectat povești de la adolescente și le-am dus mai departe, într-un eveniment organizat în București, la care au participat și reprezentanți/e ai/ale statului. 

Urmează ca în curând să lansăm două resurse noi, realizate în cadrul acestui proiect, pe care o să le diseminăm prin câteva evenimente la nivel local. Fii cu ochii pe noi pentru a descoperi cum poți aduce schimbări în comunitate prin Teatru Legislativ și Teatru Ziar. 

Acest proiect este finanțat prin intermediul Erasmus+, program al Uniunii Europene. 

Mai multe informații despre proiect poți citi aici sau poți vedea after-movie-ul aici.