Anul acesta, reprezentațiile noastre de Teatru Legislativ au început să călătorească prin țară.

Anul acesta, am dus reprezentațiile de Teatru Legislativ în afara Bucureștiului, unde am putut vorbi cu comunitățile LGBTQ+ din Iași și Timișoara, pentru a identifica nevoile și problemele lor, dar și soluții la aceste probleme, pe care urmează să le adresăm autorităților publice, printr-un proces de advocacy. 

Echipa noastră de actrițe voluntare a călătorit mai întâi la Timișoara, unde am organizat un eveniment alături de Identity Education, la Teatrul Basca. Acest eveniment a făcut parte din cadrul Luna Istoriei LGBTQIA+ Timișoara, organizat de Identity.Education. 

Pe scena Teatrului Basca, am portretizat câteva dintre problemele cu care se confruntă comunitatea queer la nivel instituțional. Ne-am simțit safe, am râs, am aplaudat și ne-am întristat împreună, iar la final, am identificat posibile soluții.

Ne-am bucurat și mai mult că în timpul procesului de Teatru Legislativ, am intrat într-un dialog despre realitatea din viețile tinerilor/tinerelor LBTQI+ în școli și că am colectat din sală idei pe care ne dorim să le ducem mai departe, către autorități.

Două luni mai târziu, a avut loc și ultima reprezentație de Teatru Legislativ a acestui an, la Iași, la Teatrul din Stejar, unde am organizat acest eveniment alături de RISE OUT. Ne-am petrecut seara de sâmbătă explorând problemele cu care se confruntă comunitatea LGBTQI+ și vorbind despre posibile soluții, propuneri de politici publice, și limitări ale sistemului educațional din România cu privire la perspectiva drepturilor omului.

Le super mulțumim voluntarelor noastre care ne-au însoțit prin țară în ultimele luni și care au urcat pe scenă cu emoție de fiecare dată, dar și persoanelor din public, care au acceptat invitația noastră la dialog.

*Aceste reprezentații de Teatru Legislativ fac parte din proiectul ”The Other Perspective”, finanțat prin Erasmus+, program al Uniunii Europene.