Avem grijă de planetă împreună.

Ca după fiecare final de proiect, ne place să venim către voi cu câteva lucruri care ne-au bucurat în lunile în care am lucrat pentru un viitor prin acțiune.
Proiectul care se numește chiar așa, „Viitor prin Acțiune”, finanțat prin Corpul European de Solidaritate, ne-a apropiat de copiii claselor 5-10, cu care ne-am văzut pe Zoom să povestim despre cum putem avea un stil de viață sustenabil.
La început de proiect, dar în mijlocul pandemiei, am organizat două training-uri pentru facilitare de ateliere, la care au participat atât profesori/profesoare, cât și tineri și tinere cu dorință de schimbare. Cele 31 de persoane care au fost prezente au dus apoi mai departe cunoștințele dobândite despre Educație Globală. Mai concret, și-au pus pălăriile voluntariatului și au facilitat, la rândul lor, ateliere în școli, cu sprijinul nostru.

„Unii dintre copii aveau conceptele, alții nu luaseră deloc contact cu subiecte precum stil de viață sustenabil sau amprentă de carbon. Nu știau că noi lăsăm o urmă pe planetă, indiferent de ce-am face.”, ne-a povestit una dintre facilitatoarele voluntare.

Am reușit să ajungem la 520 de copii, cu care am avut discuții despre cum și ce pot ei să facă pentru a avea mai multă grijă de planetă. Iar acum, scos repede și fierbinte din cuptorul electronic în care a fost creat, am publicat și ghidul care ne oferă soluții și ne îndumă să facem pași mai mici sau mai mari pentru a putea integra câteva principii sustenabile în viața zi cu zi. Se găsește aici și încă e cald.

Împreună, putem contribui la schimbarea pe care ne-o dorim.