Ne-am săturat.
Ne-am săturat să fim încorsetate/încorsetați în tot felul de șabloane despre cum ar trebui să fie o femeie, despre cum ar trebui să se comporte un bărbat, despre ce poți sau nu poți să faci în funcție de gen.

Poți să faci ce vrei tu, gen. 

Anul acesta, noi facem o campanie în perioada celor 16 zile de activism pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor. Mai precis, între 25 noiembrie și 10 decembrie, lansăm o provocare prin care vrem să schimbăm paradigmele culturale de gen. 

Obiectivul pe care ni-l propunem e să deschidem un dialog despre rolurile de gen și să facem valuri printre stereotipurile de gen. Vrem să redefinim normalitatea socială, să-i facem pe oameni mai conștienți de constructele sociale în care trăiesc și să-i împuternicim să fie și să facă ce vor ei, gen.

Ne mutăm în online, că o cer și vremurile. Adică pe Instagram și Facebook. Timp de 16 zile, o să postăm 16 invitați/invitate care să ne vorbească despre cum depășesc șabloanele în care societatea vrea să ne țină închiși. De la bărbați care plâng și gătesc, care sunt feminiști, până la femei în știință, femei care nu vor copii, sau care activează într-un domeniu care e recunoscut pentru un număr ridicat de prezențe masculine. 

Te poți alătura la campania noastră postând pe Instagram cu hashtagul #GenderRolesChallenge. Dacă faci un story în care ne arăți o activitate asociată de către societate cu celălalt gen, dă-ne tag să te putem reposta pe pagina noastră.