Toamna-n București. Festivalul de Film Feminist.

Prima ediție a Festivalului de Film Feminist va avea loc în București, între 1 și 5 septembrie 2021. Festivalul va explora subiecte precum drepturile femeilor, accesibilitate, egalitate de gen, violență de gen, migrație, rolul de femeie/mamă în societate, discriminare pe criterii de gen la locul de muncă, discriminare pe criterii de vârstă, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentarea puterii pe gen, identitate și intersecționalitate. 

Ne propunem să explorăm modurile în care atât bărbații, cât și femeile, trăiesc într-o societate patriarhală și să provocăm normele deja stabilite în funcție de genul unei persoane. Scopul acestui festival este să combată stereotipurile de gen și violența de gen prin conștientizare, dialog și reflecție. 

Lansăm invitația către producătorii/producătoarele de filme, documentare, lungmetraje sau scurtmetraje, fie că sunt artiști vizuali sau studenți, să ne trimită filme din domeniile ficțiunii, documentarului sau artelor vizuale. Încurajăm în special filmele create de femei.

Căutăm atât filme lungi cât și scurte create în ultimii zece ani. Filmele trebuie să aibă subtitrări în limba engleză. Dacă vrei să ne trimiți filmul tău, o poți face conectându-te pe FilmFreeway.

Termenul limită de depunere filme este 10 iunie 2021.

Juriul de selecție este format din activiști pentru drepturile omului, iar filmele selectate vor fi anunțate până pe 10 iulie. Un număr de producători/producătoare de film selectați/e vor fi invitați/e să participe la festival, costurile de călătorie și cazare fiind acoperite de organizatori. De asemenea, festivalul va avea două premii cu premii în bani, Premiul pentru cel mai bun film și Premiul publicului.

Situația pandemiei și noile restricții ar putea afecta organizarea festivalului. Fiecare persoană care participă la eveniment va fi anunțată în timp util, pe măsură ce noile informații sunt publicate de autoritățile statului.

Pentru mai multe informații despre festival, suntem la un mail distanță, pe adresa office@artfusion.ro.

Hai, nu sta prea mult pe gânduri; și tu poți contribui la Septembrie Feminist și te poți alătura provocării de deconstruire a stereotipurilor de gen și de combatere a violenței de gen!