42 de oameni într-un context de învățare care va aduce schimbări.

Suntem pregătiți și pregătite pentru un viitor prin acțiune, pentru a aduce schimbări, pentru a trăi mai sustenabil?

Oamenii care au participat la primul training din proiectul „Viitor prin Acțiune” spun că da, și că cel mai bun moment pentru a începe să facem ceva diferit este chiar acum.

„Acțiunile noastre au efect, conștientizarea faptului că trebuie să avem un stil de viață sustenabil m-a determinat să încep o schimbare în comportamentul meu.”, povestește unul dintre cei 42 de participanți.

La acest prim training care a avut loc în perioada 14-18 iulie, am făcut primii pași în formarea unei rețele naționale care va aborda subiecte precum interdependențe globale, cetățenie globală, consum responsabil, schimbări climatice și stil de viață sustenabil.

Mai departe, fiecare participant/ă va pune în aplicare un plan de acțiune individual pentru a începe să facă schimbări în viața personală iar apoi ne întâlnim din nou să vorbim despre cum putem să implementăm Agenda 2030 în România și să învățăm cum să facilităm ateliere de educație globală.

Pentru echipa de proiect, zilele petrecute la training-ul de la Sinaia, a fost important acest context de #împreună, în care s-au adunat oameni cu dorință de schimbare. „Atmosfera a fost una de colaborare, deschidere, entuziasm pentru a transmite informația către tineri. Cea mai faină parte a training-ului a fost schimbul și interacțiunea între participanți”, povestesc artfuzionistele.

Proiect derulat de Asociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României și Fundația Noi Orizonturi și beneficiază de o finanțare în valoare de 234615 € prin programul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.