Am reușit să organizăm, alături de oamenii de la Seneca Anticafe, în spațiul lor, un training în format offline, așa cum visam demult. Am reușit să evadăm, preț de câteva ore, din veșnicele Zoom-uri care ne tot definesc viețile de ceva timp. Am respectat toate măsurile de siguranță, am stat cu măști, dezinfectantul ne-a fost mereu aproape, chiar dacă noi am rămas departe unii de ceilalți. Împreună, am reușit să respectăm toate măsurile de siguranță, iar efortul nostru comun poate deveni un ghid de practici pentru oricine își dorește să organizeze ceva în format fizic în perioada asta.
Training-ul cu tematica Educației Globale a fost desfășurat sub umbrela unui proiect co-finanțat de Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene și a fost facilitat de către Andreea, una dintre artfuzionistele noastre.
Participantele noastre povestesc că
„De la fiecare training am învățat câte ceva nou: ce alimente au o amprentă de carbon mare, brand-uri pe care să le boicotez, să mă uit la originea alimentelor, aplicații de gestiune a bugetului pentru mâncare”
despre training-ul din weekend pe tema Educației Globale.
sau că
„Am învățat despre ce înseamnă să fii facilitator și cum ar trebui să faci o discuție cât mai antrenantă, despre cum sa îndrumi alte persoane și mai ales despre importanța învățării într-un mod activ”,
e o altă perspectivă de la finalul celor două zile petrecute împreună.
Urmează ca participantele la training-ul de la Senece Anticafe să fie ghidate într-un proces în care vor ajunge chiar ele să faciliteze ateliere de Educație Globală.
La finalul celor două zile de învățare, ne-am format o nouă comunitate din care fac parte oameni cu valori similare celor pe care le avem și noi, adică grija pentru planetă și pentru cei din jur.