Toamna-n București. Festivalul de Film Feminist.

Suntem din ce în ce mai aproape de prima ediție a Festivalului de Film Feminist, care va avea loc în București, între 1 și 5 septembrie 2021, la Cinema Europa!

Organizăm acest festival pentru că ne dorim să explorăm subiecte precum drepturile femeilor, accesibilitate, egalitate de gen, violență de gen, migrație, rolul de femeie/mamă în societate, discriminare pe criterii de gen la locul de muncă, discriminare pe criterii de vârstă, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentarea puterii pe gen, identitate și intersecționalitate. 

Filmele selectate sunt din toată lumea, iar la finalul proiecțiilor, vor exista dezbateri pe temele abordate. De asemenea, pe perioada festivalului, vor exista evenimente conexe, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu.

Ne propunem să explorăm modurile în care atât bărbații, cât și femeile, trăiesc într-o societate patriarhală și să provocăm normele deja stabilite în funcție de genul unei persoane. Scopul acestui festival este să combată stereotipurile de gen și violența de gen prin conștientizare, dialog și reflecție. 

Vom anunța în curând programul complet, precum și toate locațiile și partenerii Festivalului de Film Feminist.

Hai, nu sta prea mult pe gânduri; și tu poți contribui la Septembrie Feminist și te poți alătura provocării de deconstruire a stereotipurilor de gen și de combatere a violenței de gen! Avem nevoie de ajutor pentru a ne asigura că totul va fi exact așa cum am visat. Completează formularul de mai jos dacă vrei să iei parte la acest festival și hai să lucrăm împreună!

Așteptăm răspunsul tău până pe 30 iulie, dacă vrei să fii voluntar/ă în cadrul Festivalului de Film Feminist!