Ai propriul tău business și te întrebi cum poți susține societatea civilă?
Hai să afli mai multe despre noi și dacă-ți place ce descoperi, să ne susții cu 20% din impozitul pe venit al afacerii tale.

Potrivit legii, plătitorii de impozit pe profit sau pe venit (în cazul microîntreprinderilor) pot dispune de redirecționarea unor sume din impozitul datorat în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației anuale de impozit pe profit, respectiv a declarației de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV.

Pentru a redirecționa o parte din impozitul aferent anului 2022, contribuabilii pot depune formularul 177 până la data de 27 decembrie 2023 în patru pași simpli:

Pasul 1:

Scrie-ne pe office@artfusion.ro și hai să stabilim un call scurt în care să-ți povestim mai multe despre activitatea noastră. 20 de minute pe zoom de la noi și (poate) 20% de la tine. 

Găsim împreună cel mai potrivit interval și îți povestim cum putem folosi acești bani, care altfel ar ajunge oricum la stat. 

Pasul 2:

Cum poți calcula:

În cazul plătitorilor de impozit pe venit, se calculează și se adaugă în contract suma reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat statului în trimestrul current.

În cazul plătitorilor de impozit pe profit, se calculează suma care reprezintă 20% din impozitul pe profit și cea reprezentând 0.75% din cifra de afaceri și se adaugă în contract suma minima dintre cele două.

În cazul persoanelor fizice autorizate, suma sponsorizată se deduce din impozitul pe venit, în limita a 5% din venitul net stabilit conform normelor fiscal.

Pasul 3:

Completează contractul de sponsorizare pe care ți-l dăm noi și trimite-l apoi pe adresa office@artfusion.ro. Pentru orice alte informații, ne poți scrie tot aici 😊

Pasul 3: 

Descarcă de aici formularul 177 (Declaratia 177 – „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”)

Pasul 4:

Depune formularul electronic, în platforma e-guvernare.ro.

* Această inițiativă de fundraising face parte din proiectul Viitor prin Acțiune.

Proiect derulat de Asociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României și Fundația Noi Orizonturi și beneficiază de o finanțare în valoare de 234615 € prin programul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.