Proiectele noastre au călătorit din nou. De data asta în Entebbe, Uganda, unde avut loc primul training din cadrul proiectului ”The Other Perspective”.

Câteva artfuzioniste tocmai s-au întors din Entebbe, Uganda, unde a avut loc primul training din cadrul proiectului ”The Other Perspective”. 

Ne-am adunat cu oameni din mai multe țări de pe continentele european și african (România, Serbia, Macedonia, Nigeria, Uganda, Botswana și Africa de Sud), și am învățat împreună modalități prin care putem face educație non-formală pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la diversitate. 

Am vorbit cu comunitatea din Kampala pentru a înțelege mai bine cum se raportează aceasta la diversitate, am vorbit despre legislația din fiecare țară, și am organizat trei Biblioteci Vii la care am fost, pe rând, cititori/cititoare, bibliotecari/bibliotecare și cărți vii. Am cules povești despre discriminare și am înțeles, încă o dată, că avem atât de multe stereotipuri de deconstruit. 

Am învățat împreună despre stereotipuri și roluri de gen, despre comunitățile LGBTQ+ din fiecare țară prezentă, despre societăți homofobe și non incluzive, despre munca pe care o face fiecare organizație parteneră și ne-am făcut planuri pentru a face lucruri împreună. 

Pentru că noi credem că împreună, cu pași mici, putem schimba lumea în care trăim.

Ne-am întors acasă cu perspective schimbate, cu întrebări la care încă mai căutăm răspunsuri, cu idei care, deși păreau adevărate pentru noi, au fost demontate și provocate în fiecare zi. Acum, urmează să organizăm, fiecare, în propria comunitate, evenimente de Bibliotecă Vie, iar apoi ne revedem în Bușteni, România, pentru a învăța cum să facem Teatru Legislativ și, ulterior, să facem advocacy pentru drepturile comunității LGBTQ+. 

Proiectul ”The Other Perspective” este finanțat prin Erasmus+, program al Uniunii Europene.