Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Care sunt problemele cu care se confruntă liceenii/liceenele, atunci când vine vorba despre violență și egalitate de gen?

Au nevoie de educație de gen, de educație sexuală, de a-și cunoaște drepturile și de un cadru legislativ care să le protejeze mai bine?

Parlamentari, guvernanți, actori ai statului sau ai societății civile vorbesc adesea despre nevoile și problemele cu care se confruntă tinerii și tinerele. Însă oamenii cei mai în măsură să răspundă acestor întrebări sunt ei. Așa că ne-am hotărât să ne adresăm chiar lor. 

Anul acesta, lansăm o campanie în perioada celor 16 zile de Activism pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor și Fetelor. Mai precis, între 25 noiembrie și 10 decembrie, lansăm o provocare prin care vrem să dăm mai departe, către publicul larg și către autorități, mesajele pe care le au elevi și eleve, din licee din București. 

O parte dintre aceștia/acestea au beneficiat de ateliere de educație de gen în cadrul proiectului „Viitorul este Egal” și s-au mai implicat într-o campanie stradală la început de septembrie, pentru a le atrage oamenilor atenția cu privire la nevoile și problemele lor. Au simțit nevoia să vorbească despre hărțuire stradală și roluri de gen în spațiul public. „Ascultă-ne, gen”, spune povestea unei generații care se simte neauzită și nevăzută.

Proiectul este derulat de Asociația A.R.T. Fusion, în parteneriat cu Asociația FRONT și beneficiază de o finanțare în valoare de 170,121 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.