Am lansat ABC-ul egalității de gen, o resursă destinată adolescențilorx și tuturor celor interesați să afle mai multe despre egalitate & violență de gen.

Când și unde învățăm despre egalitatea de gen? Și mai ales, cine este responsabil/ă pentru a informa adolescenții și adolescentele, astfel încât să fie mai conștienți/conștiente de realitățile, provocările și consecințele anumitor atitudini și comportamente sexiste, discriminatorii sau chiar abuzive?

Noi credem că este responsabilitatea tuturor. Că sunt probleme care ne privesc pe toți/toate, și că e important ca tinerele generații să aibă acces la un viitor mai sigur decât am avut noi. Mai informat, mai egal, mai conștient.

De Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor și Fetelor, am lansat ABC-ul egalității de gen, o resursă creată în cadrul proiectului „Viitorul este Egal”. Aceasta se adresează liceenilor și liceenelor, dar și persoanelor care vor să afle mai multe despre egalitate și violență de gen.

Materialul a fost creat pentru cei/cele peste 900 de elevi/eleve care au participat în ultimii doi ani la atelierele pe care le-am facilitat în liceele din București, în cadrul cărora am abordat subiecte precum roluri & stereotipuri de gen, egalitate & violență de gen, modalități de raportare & implicare pentru a fi parteneri ai egalității. 

Informațiile care se regăsesc în acest material au fost distribuite și în cadrul campaniei ABC-ul egalității de gen, care s-a desfășurat pe perioada celor 16 Zile de Activism pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor și Fetelor, între 25 noiembrie-10 decembrie, pe paginile noastre de Facebook și Instagram. 

Acest material și aceasată campanie au fost realizate în cadrul proiectului „Viitorul este Egal”. 

Proiectul este derulat de Asociația A.R.T. Fusion, în parteneriat cu Asociația FRONT, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestei pagini nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro