Nu suntem spectA(C)TORI indiferenți.

Anul trecut pe vremea asta ne întrebam dacă, cum, când va mai fi oare posibil să organizăm Festivalul de Teatrul celor Opresați, în cadrul proiectului Using Theatre to Make Politics. Iar acum a fost în sfârșit posibil să ne facem bagajele și să mergem în Ungaria, Debrecen, alături de alte 5 organizații (Hang-Kép Egyesület, Sound-Picture Association, Inter Alia, Teatro Metaphora, Uskrzydlamy/We add Wings, Creative Connections Norway- Ciderhuset) din alte 5 țări.
Am pus în scenă piese de Teatru Ziar și Teatru Legislativ care au fost centrate în jurul unor subiecte precum violența domestică și de gen, mediu, lipsă infracstructură, lipsă acțiunilor guvernamentale față de oamenii care nu au locuințe sau consum (i)responsabil de conținut media.
Alături de echipa noastră de actori voluntari, am pus în scenă o reprezentație ce a fost un punct de pornire în dialogul despre egalitatea de gen, violență de gen și influența media în România. Piesa de teatru aleasă a fost pregătită în urmă cu două luni, la un training în Madeira, la care au participat 3 artfuzioniste.
Festivalul care ne-a adus din nou împreună ne-a făcut să reflectăm la problemele sociale cu care se confruntă oameni din România, Ungaria, Polonia, Portugalia, Grecia și Norvegia. Multe dintre aceste probleme sunt interconectate și se regăsesc în toate colțurile lumii.
Acest festival s-a întâmplat după ce deja am avut două training-uri internaționale pe metodele de Teatru Legislativ și Teatru Ziar, după ce am implementat, fiecare în propria comunitate, aceste metode și după ce am luat parte la un proces de advocacy în România, pe tematica violenței de gen.
Poți citi întreaga poveste a proiectului aici.
Proiectul Using Theatre to Make Politics este finanțat prin programul European Youth Together.