Pe 8 noiembrie 2022, am organizat evenimentul „2030 împreună” în spațiul minunat de la Refugiu Urban, pentru a vorbi despre ce putem face, diferiți actori, pentru a avea mai multă grijă de planetă.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Viitor prin Acțiune”, al cărui scop este influențarea politicilor publice în ceea ce privește implementarea Agendei 2030 și a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (cu focus pe mediu) în România. Până acum, în cadrul proiectului, am reușit să creăm o rețea la nivel național care să activeze comunități, atât prin metode de educație non-formală, cât și prin advocacy la nivel local. 

Ne dorim să facem același lucru și în București, și să lucrăm împreună cu autorități publice, companii, organizații non guvernamentale și mass media. Am început cu acest eveniment pilot, la care am povestit despre ce s-a întâmplat până acum în cadrul proiectului, iar apoi am lucrat în formatul de cafenea publică, identificând nevoile pe care le au oamenii care locuiesc în București, din perspectiva lor de cetățeni: s-a discutat despre transport alternativ, risipă textilă, risipă alimentară și mâncarea produsă local, spații verzi și regenerare urbană, și despre reducerea consumului/producerii de plastic

Vom continua să organizăm aceste întâlniri cu stakeholderi diferiți, să creăm contexte de dialog, și să colectăm nevoile pe care le au locuitorii și locuitoarele din București. 

Proiect derulat de Asociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Organizația Națională Cercetașii României și Fundația Noi Orizonturi și beneficiază de o finanțare în valoare de 234615 € prin programul Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.