Istoric

Ne place să spunem că A.R.T. Fusion a luat naștere din dorința de a face o schimbare și din pasiune pentru Teatru Forum.

Mai exact, în 2005, 7 tineri motivați să producă o schimbare în viața altor tineri, îndrăgostiți fiind de metoda Teatru Forum, s-au reunit undeva într-un beci din București și au ajuns la concluzia că au nevoie de o organizație a lor. Nu știau foarte multe despre ce înseamnă ONG-urile în general, dar știau sigur că vor să producă o schimbare în comunitatea în care trăiesc, că au descoperit metoda perfectă pentru așa ceva – Teatru Forum -, că vor ca și alți tineri să o descopere și că au alături oameni dragi, cu pasiuni comune.

Își doreau să își manifeste creativitatea și să transforme lumea din jurul lor. Prin Teatru Forum au învățat că pot schimba, că pot îmbunătăți, că pot crea, că se pot îndrepta către oamenii care au nevoie de ajutor, că pot oferi contexte de dezvoltare pentru alți tineri.

Așa a luat naștere Asociația A.R.T. Fusion (cu “A”, de la Atitudine, “R” de la “Realitate” și “T” de la “Transformare”) – un adevărat motor de schimbare socială și globală, care găsește resurse constante pentru a se alimenta cu energie – chiar și când ai crede că nu mai are de unde – deoarece resursa adevărată pentru orice energie de care am avea nevoie în A.R.T. Fusion este nevoia uriașă de schimbare în lume și pasiunea oamenilor care pun umărul la treabă.

ART Fusion este dovada vie că misiunea unei asociații, motivația oamenilor din ea și hotărârea în ceea ce facem sunt niște precondiții esențiale în reușita oricărei asociații de acest gen.

Comparând cu ceea ce am fost sau ne doream la început, A.R.T. Fusion a evoluat, s-a transformat, a devenit puternică și cu rezultate care ne motivează constant chiar și acum, după 15 ani de activitate.

 4,766 total views,  4 views today