Campanii stradale

Campaniile stradale oferă o dimensiune alternativă de schimbare socială. Scopul acestora este de a identifica problemele din cadrul unei comunităţi, iar prin intermediul unor metode de animaţie stradală (teatru de stradă, flash mob, jonglerie, clovnerie etc.) şi prin crearea contextului potrivit de punere în aplicare, să-i facă conștienți pe oameni atât în ceea ce privește problemele existente în comunitatea lor, cât şi de posibilele căi de soluţionare a acestora.

Cu ajutorul campaniilor stradale putem ajunge în locuri în care alte metode de intervenție socială nu reușesc să ajungă: pe stradă, pe nisip, pe iarbă, într-o parcare sau în mijlocul orașului, și le oferă șansa celor din jur să asiste atâta timp cât doresc, din momentul în care doresc.

În anul 2008, am organizat prima campanie stradală în cadrul proiectului “Atitudine pe strada ta”, unde echipele care au lucrat folosind animația stradală i-au luat pe trecători prin surprindere și i-au fascinat cu un spectacol colorat, promovând astfel toleranța și îndemnând oamenii să ia atitudine.

 2,228 total views,  2 views today