ŞtiriCum ar arăta anul 2044 într-o viziune optimistă? Am fi mai responsabili? Toată lumea în România  sau în alte zone ale lumii ar recicla? Am fi mai toleranți?

Pentru a putea avea răspunsurile pozivite pe care le dorim, este nevoie de acțiune. Tocmai de aceea, în perioada 22-29 septembrie, echipa A.R.T. Fusion a fost la  Bușteni pentru a ține un training de competențe avansate pe educație globală, pentru avansați, la care au participat reprezentați ai unor organizații non-guvernamentale din România, Marea Britanie, Estonia, Ghana și Sierra Leone. Și Nigeria ar fi trebuit să se afle printre participanți. Din păcate, însă, ei nu au primit viza și nu au mai putut veni la training.

În cadrul cursului participanții au avut ocazia să își evalueze propriile ateliere de educație globală pe care le-au implementat în țările lor, dar și să își dezvolte competențe suplimenate în această arie. 

Training-ul face parte din proiectul „You are part of this world, be part of its future”. Scopul acestui proiect este acela de crește capacitatea organizațiilor de a face un număr cât mai mare de tineri din Europa și Africa să devină cetățeni cât mai responsabili globali.

Pe parcursul proiectului, participanții au avut ocazia să învețe să lucreze cu diferite metode de educație non-formală, cu scopul de a ridica gradul de conștientizare al tinerilor din comunitățile lor asupra asupra unor probleme precum interdependențe globale, schimbare climatică, consumerism sau stil de viață sustenabil.

Proiectul s-a desfășurat cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul programului Youth in Action, acțiunea 3.2.

Puteți vedea mai multe imagini de la training, pe pagina noastră oficială de Facebook.Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media