ŞtiriAcum patru luni începeam proiectul de dezvoltare comunitară „Voluntariatul - o schimbare pentru comunitate”, derulat cu sprijinul OMV Petrom în beneficiul a 11 comunități din 4 județe din zona de sud a țării în care OMV Petrom își desfășoară activitatea.

Echipa A.R.T. Fusion a susținut pe parcursul a 4 săptămâni, în două locații,  Bolintin Vale și Videle, 8 ateliere (4 în fiecare dintre cele două) la care au participat aproape 50 de persoane din cele 11 comunități Bolintin Vale, Poeni, Videle, Roata de Jos, Vânătorii Mici, Ștefan cel Mare, Găiseni, Clejani, Potlogi, Corbii Mari și Florești - Stoenești

Scopul proiectului a fost acela de a crește gradul de implicare al cetațenilor: tineri, reprezentanți ai școlilor și liceelor, organizațiilor neguvernamentale, reprezentanți ai inițiativelor civice locale, din comunitățile amintite, în inițiative de voluntariat și acțiuni în beneficiul comunităților din care provin ca mod de implicare în comunitate și de contribuție la dezvoltarea acesteia. 

Astfel oamenii din comunitate s-au reunit în ateliere de lucru pentru a înțelege ce este voluntariatul și cum pot ei deveni voluntari în organizații, avantajele voluntariatului și activități concrete de implicare, cum pot ei iniția noi proiecte sau crește asociativitatea prin crearea de organizații non-guvernamentale.

După ce atelierele s-au finalizat, participanții s-au întors în comunitățile lor cu o idee de proiect și cu un plan bine pus la punct de implementare. Au avut la dispoziție aproape o lună și jumătate să demonstreze că își doresc să facă o schimbare pentru comunitatea lor și că planul poate fi aplicat.

 

Pe 5 august ne-am întâlnit la Bolintin Vale cu toți participanții care au alcatuit echipe reprezentative pentru comunitățile din care provin  și fiecare ne-a povestit cum a decurs implementarea proiectului lor. De la amenajarea unui spațiu pentru petrecerea timpului din pauze, la renovarea bibliotecii școlare și până la organizarea unui eveniment de cinci zile pentru promovarea unui stil de viață sănătos și a sportului, toate acestea - și încă multe altele - au fost povești rezultate din dorința oamenilor de a se implica voluntar și de a da un exemplu celorlalți că se poate.

Vă invităm să citiți poveștile lor în broșura proiectului!

Mulțumim OMV Petrom și echipei locale de proiecte de relații comunitare  pentru susținere și implicare!Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media