ŞtiriCăutăm opt voluntari care să facă parte din echipa de teatru comunitar în proiectul Piesa de rezistență: de la spectator la actor. Această echipă va crea o piesă pe tema dezastrelor naturale, care va fi pusă în scenă în patru comunități rurale. Scopul este să-i facem pe locuitorii din zonele respective să conștientizeze riscurile la care sunt expuși și măsurile de protecție pe care le pot lua. 


Județele în care vom lucra împreună sunt Bacău, Vrancea, Galați, Buzău. Metoda teatrului comunitar-participativ este una educațional-inovativă, cu rolul de a educa și facilita participarea oamenilor în cadrul comunității. Piesa de teatru va fi pusă în scena de voluntari-actori amatori și va fi urmată de o dezbatere.

Ca să poți participa, trebuie să te găsim în București între februarie-iunie 2015, să îți dorești să înveți despre teatrul comunitar și prevenirea dezastrelor, să fii creativ/ă și comunicativ/ă, iar dacă ai experiență anterioară în metode de intervenție socială, cu atât mai bine.

Pentru a face parte din acest proiect inovativ vei avea responsabilitatea de a participa la sesiunile de formare

Ø  prevenirea dezastrelor si voluntariat (28-29 martie)

Ø  teatru comunitar (3-5 aprilie)

Sesiunile de formare se vor desfășura în fiecare dintre zilele menționate de la 10:00-18:00 și sunt obligatorii.

- să participi la caravana Piesa de Rezistență în calitate de actor-voluntar în luna mai, când vom organiza caravana în cele patru comunități din județele Bacău, Vrancea, Galați, Buzău.

Nu în ultimul rând, cei care se înscriu trebuie să aibă timp să participe la repetițiile piesei de teatru comunitar, orele repetițiilor vor fi stabilite împreună cu echipa.


Care sunt beneficiile tale?

Înveți metode de educație non-formală (teatrul comunitar) pe care le vei putea folosi și în alte contexte (lucru în echipe, comunicare, facilitare, abilități de prezentare, abilități de adaptare la medii diferite, etc.;

Îți oferim diverse oportunități de formare la nivel internațional;

Vei avea acces la informații într-un domeniu necesar (prevenirea dezastrelor) care te vor face să vezi lumea cu alți ochi;

Vei întâlni oameni cu care nu intri în contact în mod obișnuit (comunități rurale izolate)

Câștigi experiență care se adaugă la cv-ul tău;

Semnezi un contract de voluntariat.  

Tot ce trebuie să faci pentru a intra în procesul de recrutare este să completezi formularul de înscriere disponibil aici până pe 17 martie.


Comunicat de presă complet, aici:

*Pentru mai multe informații despre proiect, accesați www.artfusion.ro sau scrieți la ancamariaiosif@gmail.com

Vei primi un răspuns pe email dacă ai fost selectat(ă) pentru interviu. Perioada de interviuri este 11-20 martie, pe 20 martie urmând să primiți un mail în care vi se comunică rezultatele finale.


Proiectul este inițiat și implementat de către Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat împreună cu Asociația A.R.T. Fusion și Habitat for Humanity, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media