ŞtiriPERIOADA DE DESFĂȘURARE: aprilie- octombrie 2017

DE CE ACEST PROIECT?

     Schimbările climatice reprezintă un fenomen din ce în ce mai prezent și îngrijorător, cauzate de încălzirea globală, deșertificări și ploi acide sau poluări atmosferice care iau forma unui mediu aflat în criză, afectând echilibrul pământului și având varii consecințe transformate în dezastre naturale, schimbări drastice ale vieților oamenilor manifestate prin criza imigranților, refugiaților, schimbări ale mediul de trai, a locului de munca, etc.

    Ne dorim ca prin cursul de formare sa oferim participanților o înțelegere holistică asupra unității și interdependenței dintre individul din societate și mediul înconjurător.


SCOP ȘI OBIECTIVE:

Creșterea capacității de sustenabilitate a organizațiilor de tineret din Europa și de orientare aspura mediul înconjurător în activitățile acestora.  

·   furnizarea de instrumente și metode pentru 29 de lucrători de tineret din 9 țări din Europa, ce le permite să se angrene în activități de zi cu zi sustenabile și centarte pe un mediu înconjurător prietenos;

·      crearea de atitudini centrate pe un comportament orientat spre un mediu ecologic a 25 de lucrători de tineret cu scopul de a sprijini tinerii spre a-și dezvolta un stil de viață sustenabil care să producă schimbări asupra comportamentul lor de zi în ceea ce privește mediul înconjutător;

·     stimularea participanților de a acționa ca agenți ai mediul înconjurător în organizațiilor și regiunile lor;

·   crearea unui context de socializare profesională care va facilita dezvoltarea organizațională și profesională a 9 organizații partenere spre intervenții focusate pe dezvoltarea sustenabilității și a mediul înconjurător.

 ACTIVITĂȚI:

Cursul de formare va avea loc într-o zonă de munte a României, Tușnad Băi, cunoscut pentru aerul proaspăt și urșii prietenoși. Participanții vor face schimb de bune practice, experiențe, noi metode, explorând noi modalități de intervenție asupra mediul înconjurător. Vor fi invitați să schimbe paradigma muncii lor, care vizează protecția mediului și dezvoltarea durabilă, contribuind astfel la îmbunătățirea calității muncii pentru tineret.

LA CE NE AȘTEPTĂM?

    După cursul de formare, ne așteptăm ca participanții să aibă mai multe competențe în domeniul educației ecologice, să conceapă și să implementeze în comunitățile lor activități durabile, centrate pe mediul înconjurător și să influențeze pozitiv activitatea organizației lor. Ei vor avea șansa de a se dezvolta ca persoane proactive și ecologice.

PARTENERI:

   RAPLECTION (Croatia), Prorise (Spania), OBUK (Germania), Instituto Politécnico de Viseu (Portugalia), Asociacija „Apkabink Europa“ (Lithuania), Nous (Italia)

Proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media