ŞtiriCoordonatoarea noastră dragă, Oana Mucea, ne povestește de ce bea apă de la robinet.

„Cu apa de la robinet am crescut o mare parte dintre noi. Cum de dintr-o dată e periculos s-o bei?

De ce beau apă de la robinet?


1. Pentru că apa îmbuteliată este o mare păcăleală! E doar o frică de apa de la robinet creată de marile companii pentru a-și vinde produsul.

2. Pentru că apa de la robinet este mult mai ieftină.

3. Apa îmbuteliată stă în sticle de plastic foarte mult timp, în soare, în frig, ceea ce nu cred că este foarte sănătos pentru apă și nici măcar nu vine din izvoare cum susțin marile companii, ci tot de pe la robinete.

4. Pentru că industria apei îmbuteliate produce foarte mult plastic care stă aruncat peste tot și foarte puțin e reciclat sau reutilizat.

5. Pentru că în procesul de îmbuteliere al apei se folosește multă apă extra (pentru fabricarea sticlelor de plastic de exemplu).

6. Pentru că marile companii distrug zonele din care extrag apă: seacă pânza freatică, își varsă apa reziduală în râurile din zonă - lasă oamenii din zonă fără apă, ca apoi să le-o vândă înapoi îmbuteliată la un preț de poate 100 de ori mai mare.

Vă recomand acest video de opt minute care o să vă schimbe părerea despre apa îmbuteliată.”

În toamnă vă așteptăm la Festivalul Schimbării II, ca să schimbăm mentalități împreună. Despre ce-a fost vorba la prima ediție, aici. Details soon.

Sursa foto: ecomythsalliance.org
Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media