ŞtiriSăptămâna aceasta ne luăm rămas bun de la un alt proiect drag, „TINERII SpectACTORI în AREOPAG”
El se încheie cu o reprezentație de Teatru Forum în opt unități de învățământ implicate în proiect: Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Colegiul Tehnic „ Mircea cel Bătrân”, Colegiul Economic „Viilor”, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”, Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul National „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”.

Alături de opt elevi din aceste unități de învățământ, A.R.T. Fusion a pregătit o piesă pe tema
bullying-ului în licee bazat pe discriminare de statut social (copii bogați care îi discriminează pe cei mai săraci).

Întregul proiect a fost gândit ca o colaborare între A.R.T. Fusion, Asociația de Părinți și Profesori a Colegiului Economic „V. Madgearu” și Parohia Iancu-Vechi Mătăsari și și-a propus ca pe parcursul lui elevii, profesorii și părinții să aibă oportunitatea să învețe împreună, unii de la ceilalți și să colaboreze la gasirea unor soluții concrete, eficiente și realiste la problemele identificate de către tineri (de exemplu problema bullying-ului).

Metoda aleasă pentru acest proiect a fost Teatrul Forum. O astfel de metodă dă posibilitatea tinerilor participanți – actori,beneficiari direcți – si spectACTORI – beneficiari indirecti, să observe finalul din afară, să urmărească, la fel ca martorul ascuns după perdea, situația tragică și să înțeleagă unde pot duce ignoranța, nepăsarea, etichetarea, prejudecățile sau discriminarea în ceea ce privește drepturile cetățenești

Astfel, la finalul primei reprezentatii, tinerii pot spune: „STOP! Nu mi-a plăcut ce s-a întâmplat aici! Dacă s-ar fi intervenit mai devreme nu s-ar fi ajuns în situația asta! Putem întoarce timpul. Eu aș fi făcut altfel…”

Noi continuăm proiectele în care care folosim Teatru Forum pentru pentru a-i ajuta pe tineri să își identifice problemele și soluții pentru ele cu „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta”. Mai multe detalii despre acest proiect, aici.


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media