Ştiri

În perioada 3-11 august, facilitatoarele noastre de Teatru Forum, Mariana Iacob și Rebeca Buiama, au fost prezente la Tabăra Cangurul, organizată de Fundația pentru Integrare Europeană Sigma, la Straja, pentru elevi din clasele a-IV-a si a XII-a care au câștigat diferite etape la concursurile naționale Cangurul la matematică, limbi străine și limba română.

Formatorii A.R.T. Fusion și-au propus, în cadrul Taberei, pe de-o parte, să inițieze tineri și adolescenți în metoda Teatru Forum, iar, pe de altă parte, si de a-i forma pe aceștia ca Nonactori.

În total, 23 de tineri cu vârste între 12 și 18 ani au putut experimenta și pune în practică metoda învățată, iar în cadrul Taberei, au fost puse în scenă patru reprezentații care au avut ca temă bulling-ul. Subiectele au fost alese din realitatea adolescenților participanți și au reprezentat probleme importante pe care tinerii au dorit să le prezinte celorlalți și pentru care i-au invitat pe spectatori să găsească soluții.

Piesele nu doar că au reușit să implice activ un public numeros, dar mai important, non-actorii au considerat întreaga pregătire pentru Teatru Forum ca fiind o experiență de viață. Teatru Forum, așa cum a fost văzut de una dintre beneficiarele metodei este conștientizare, acțiune, ajutor reciproc, curaj și atenție pentru fiecare om în parte.

De ce am ales să mergem în tabăra de la Straja? Pentru că de cele mai multe ori am dus metoda de Teatru Forum în licee mărginașe, am decis să mergem și la adolescenți care nu vin neapărat din medii defavorizate și să arătăm, astfel, că indiferent de educație, de mediu, unele probleme cu care se confruntă tinerii sunt similare și că toți trebuie încurajați să le identifice și să încerce să le rezolve în mod activ.

Și dacă tot am menționat conștientizare, acțiune, curaj, vă anunțăm că din luna septembrie lansăm proiectul „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta”. Vom merge în șase licee mărginașe din București și îi vom încuraja pe tineri să devină cetățeni activi prin Teatru Forum, Photo Voice, Biblioteca Vie și organizare comunitară.


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media