Ştiri

Odată ce am dat drumul Campaniei Naționale Antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!”, iată că avem și o premieră, prima Bibliotecă Vie organizată în Petroșani, în cadrul Lunii Cărților Vii.


Cluburile IMPACT “Români cu normă întreagă” și IMPACT AREA din orașul Petroșani au organizat în perioada 19-22 noiembrie 2014, la Librăria DIVERTA, din Jiul Shopping Center evenimentul BIBLIOTECA VIE.

Biblioteca Vie s-a desfășurat în intervalul de ore 17:00-20:00 pentru zilele de miercuri, joi și vineri, și 12:00-17:00 pentru ziua de sâmbătă la Librăria DIVERTA din Jiul Shopping Center Petroșani, are ca principal scop promovarea diversității, antidiscriminării și drepturilor omului.

Printre Cărțile Vii pe care cei care vor participa la Biblioteca Vie din Petroșani le vor putea citi se află: „Străin american”, „Adolescența – Alegeri personale versus părinți”, „Preot – Profesor de religie”. 

Puteți vedea testimoniale de la Biblioteca Vie din Petroșani, aici și să citiți despre eveniment, aici.

Luna Cărților Vii continuă cu:

Uricani - 21-24 noiembrie
Bucureși - 27-30 noiembrie
Hârșova - 27-30 noiembrie
Dej - 27-30 noiembrie
Călărași - 27-30 noiembrie
Oradea - 8-11 decembrie
Cluj - 12-15 decembrie
Iași- 11-14 decembrie

Ce este Campania Națională Antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!”?
Campania „Fii parte la Diversitate!” a început în luna mai 2014 și se va termina în iulie 2015. Ea se va desfășura în nouă zone ale țării (Oradea, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Petroșani, Uricani, Călărași, Hârșova și București).

Asociația A.R.T. Fusion a inițiat acest proiect în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi (FNO) pornind de la o serie de studii, dar și de la experiența proprie care arată că în România tinerii au acces scazut la programe educaționale sau proiecte care abordează concepte precum diversitatea, drepturile omului sau antidiscriminarea, ceea ce implicit conduce la un grad scazut de toleranță față de diversitatea de gen, etnie, orientare sexuală, vârstă, dizabilitate.

Campania Națională care va include o serie de acțiuni de promovare a drepturilor omului, a diversității si a valorilor democratice.
Aceste acțiuni se vor desfășura în cadrul Cluburilor de Inițiativă Comunitară IMPACT, la nivel național și va presupune în primă etapă instruirea reprezentaților cluburilor IMPACT în a folosi două metode de educație nonformă, Biblioteca Vie și Campaniile Stradale. 

Vezi și pagina oficială a evenimentului, aici.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial www.fondong.fdsc.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.ro
.Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media