ŞtiriProiectul „Piesa de rezistență: de la spectator la actor”, derulat în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, este implementat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Habitat pentru Umanitate România și Asociatia A.R.T. Fusion. Proiectul beneficiază de un buget de 65,000 RON și este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Proiectul își propune să crească gradul de conștientizare și responsabilitate privind dezastrele naturale în patru comunități rurale vulnerabile din județele Bacău, Vrancea, Galați și Buzău, prin aplicarea unei metode educaționale inovative – teatrul comunitar-participativ.

Metode similare sunt folosite în proiecte de dezvoltare în numeroase locuri din lume pentru a educa și a facilita participarea comunitară. Scopul proiectului va fi atins prin dezvoltarea unei piese de teatru educaționale și derularea unei caravane teatrale participatorii – piesa de teatru pusă în scena de voluntari-actori amatori, urmată de o dezbatere  – în 4 comunități rurale, prin informarea elevilor de liceu – cu ajutorul unui film de animație special conceput – privind potențialul rol pe care îl pot juca ca cetățeni pregătiți în fața dezastrelor și ca voluntari, printr-o campanie publică online, cât și prin măsuri de advocacy adresate autorităților relevante.

Proiectul este eminamente participativ și implică voluntari ca actori amatori în piesa de teatru, voluntari locali din comunitățile rurale pentru popularizarea evenimentului, spectatori-participanți la piesa de teatru și la dezbatere. Diseminarea rezultatelor va fi realizată prin intermediul a 12 promotori voluntari din județele vizate.

Pentru mai multe detalii, o puteți contacta pe Carmen Marcu, manager proiect.

 Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media