ŞtiriDupă ce elevii și profesorii din liceele cu care am lucrat în ultimii aproape 2 ani au prins gustul teatrului forum, Săptămâna Altfel nu putea trece fără să avem o piesă pregătită.

Așa că, fete și băieți din Liceul Teoretic Benjamin Franklin și din Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu lucrează împreună la o piesa despre discriminare, de data asta motivul fiind genul de muzică ascultat și stilul vestimentar.

"Aud colegi care îmi spun că sunt satanistă, emo-ista și că mai bine ardeam și eu cu cei din Colectiv, că mai scapă lumea de ăștia ca noi!" ne-a povestit una dintre fete. "Și chiar dacă ignori și mergi mai departe, tot te doare!". Așa că vom pune în scenă povestea unei fete care primește în fiecare zi mesaje de acest fel și care, pe zi ce trece se simte tot mai singură și mai nefericită.

 

La întalnirea de ieri am dezbătut mult despre violență, dacă există situații care o justifică, ce fel de răspunsuri poți să ai față de comportamentele agresive ale celorlalți și mai ales cum și de ce este mai sănătos să căutam soluții fără violență la violența primită.

Discuțiile noastre au atins și modelul de relație de putere pe care copiii îl învață fie de la părinți (care le impun modelul bazat pe putere și pe care copiii îl replică în alte contexte, dar de data asta ei fiind cei care au puterea și o impun celorlalți) fie își însușesc acest mod de relaționare de la colegi, prieteni pentru a se integra și a obține atenția și aprobarea celorlalți. 

 

Au fost momente ale întâlnirii în care am vrut să fim "politically correct" și să spunem că violența nu e bună, fără să avem o imagine mai aprofundată despre sursele comportamentelor agresive și despre consecințele asupra celor agresați. Dar am despicat firul în 100 și am ajuns la concluzia că violența duce la și mai multă violență și că a răspunde cu violență la violență înseamnă să te transformi tu în cel/cea care agresează sau opresează pe cineva. Din opresat în opresor. Cu o altă justificare pentru ce faci, dar același comportament. Pe scurt RĂZBUNARE! Să vezi și tu cum e!

Și poate pentru multe persoane asta e singura soluție pe care o văd. Și poate că multe dintre soluții vor veni cu această intenție, dar pentru echipa noastră am vrut să fie asumată clar intenția de a găsi alte soluții, poate nu atât de la îndemână, dar cu siguranță mai sănătoase. 

Pe curând cu vești noi!

 Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media