ŞtiriAșa am denumit noi, fetele din birou, ultima etapă a proiectului “Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!”, dar închiderea proiectului nu va fi cu siguranță și terminarea activităților din licee.

În ultimele două săptămâni din ianuarie am mers la întâlniri de planificare și închidere în cele 6 licee partenere în proiect și ne-am bucurat să revedem elevii și profesorii facilitatori și elevii din grupurile de schimbare comunitară.

La final de proiect, am revizuit etapele prin care au trecut și ne-am spus că am făcut treabă bună: 6 piese de tearu forum, 10 reprezentatii in licee, peste 300 de persoane in public (elevi și profesori), o piesă de teatru forum cu elevi din 3 dintre liceele partenere jucată la Festivalul Drepturilor Copilului. Asta doar pentru teatru forum. Dar avem și 10 biblioteci vii, cu 51 de cărți vii, peste 230 cititori și mulți oameni încântați de experiență. Photo voice, ca metodă de prezentare a unei probleme a fost aleasă de 5 licee și testată în Saptămâna Altfel. Automate de mâncare aduse în două licee, o stație radio “resuscitată”, semne distinctive create în două licee – iată realizări palpabile ale grupurilor de initiativă.

Dar poate cele mai importante schimbări nu sunt atât de vizibile, ci țin de interiorul fiecăruia, de emoțiile, credințele care au dus la acțiune. Ne-am bucurat să aflăm că în Elie Radu elevii s-au implicat și într-un alt proiect extrașcolar care presupunea teatru, după ce s-au implicat în atelierele de teatru forum din proiect. Că unul dintre tinerii din grupul de la Henri Coandă s-a schimbat, are mai mult curaj și se implică mai mult în activități după ce a venit în grup. Dincolo de indicatori și rezultate, schimbările interioare și impactul la nivel personal reprezintă satisfacția muncii noastre.

Fiecare dintre noi (echipa de proiect, facilitatorii și elevii) și toți împreună am făcut toate acestea posibile. De la prima formare de la Sinaia a trecut aproape 1 an și jumătate și împreună am descoperit că putem lucra împreună, că lucrurile se pot întâmpla, chiar și atunci când suntem sceptici că va ieși ceva.

Și nu ne oprim aici: elevii vor să facă pentru Săptămâna Altfel biblioteci vii și teatru forum, au prins încredere și curaj și vor să rezolve alte probleme, să facă o petiție pentru clase fixe (Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu) sau cerere pentru dulapuri ale elevilor (Colegiul Tehnic de Aeronautică Henri Coandă).

Cu reușite, provocări, rapoarte și bucurii am ajuns la finalul proiectului, dar cu siguranță nu și la finalul schimbărilor!

Mulțumim, dragi facilitatori pentru implicarea voastră, pentru orele de  muncă voluntară și pentru entuziasm și deschidere! Mulțumim, dragi elevi pentru energia voastră, pentru dorința și credința că ceva se poate schimba în bine pentru comunitatea voastră!

Despre proiect - http://goo.gl/6dNDMn 

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial fondong.fdsc.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

* Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.
Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media