Ştiri
Din această lună vă provocăm să intrați alături de noi într-un maraton de lecturi! Din noiembrie și până în decembrie organizăm Luna Cărților Vii, în nouă orașe ale țării (Oradea, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Petroșani, Uricani, Călărași, Hârșova și București).

Luna Cărților Vii face parte din campanie națională antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!” pe care A.R.T. Fusion a inițiat-o alături de Fundația Noi Orizonturi.

În cadrul Lunii Cărților Vii, cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri, IMPACT, gestionate de Fundația Noi Orizonturi, vor organiza câte o Bibliotecă Vie în opt dintre orașele menționate mai sus.

Pentru București, A.R.T. Fusion pregătește și ea o Bibliotecă Vie între 27-30 noiembrie. În această perioadă toți cei pe care i-am făcut curioși sunt invitați să vină în Janis Pub și să citească peste 30 de Cărți Vii cărora le-am propus să își împărtășească poveștile de viață cu voi.

Ce este o Bibliotecă Vie? Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită – cititorii vin și împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp. Cărțile sunt însă oameni care aparțin unor categorii sociale despre care există tot felul de prejudecăți și stereotipuri. Citind astfel de cărți, oamenii au ocazia să îți confrunte propriile prejudecăți.

Biblioteca Vie își propun, astfel, să promoveze antidiscriminarea, respectul pentru drepturile omului și deminitatea umană, să atragă atenția asupra diversității în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni.

Iată și calendarul Bibliotecilor Vii din întreaga țară:

Dej - 27-30 noiembrie

Hârșova - 28-30 noiembrie

Petrosani - 19-22 noiembrie

Uricani - 21-24 noiembrie

Călărași - 27-30 noiembrie

București -  27-30 noiembrie

Oradea - 8-11 decembrie

Iași- 11-14 decembrie

Cluj - 12-15 decembrie

Campania națională „Fii parte la Diversitate!” continuă și anul viitor cu o serie de campanii stradale. Daca vreți să aflați mai multe despre proiect, click aici.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial fondong.fdsc.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media