ŞtiriAcum că Școala Altfel e aproape gata și Paștele atât de aproape, ne-am mai liniștit puțin și ne-am gândit să vă povestim toate câte se mai întâmplă prin grădina noastră primăvăratică :)


1.       Am colindat cele șase licee care fac parte din proiectul nostru „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta” și am povestit cu liceenii despre comunicare și fundraising, cum să-și identifice nevoile pentru un eveniment, cum să-și caute resursele și cum ar putea să abordeze potențiali parteneri pe mail, la telefon, sau chiar la o întâlnire. Am făcut un pic pe oamenii răi din corporații și le-am pus întrebări obositoare, dar aveau răspunsuri pentru orice. Nimic nu se compară cu entuziasmul de la 16 ani. Aceleași șase licee au organizat activități în săptămâna Școala Altfel. Elevii împreună cu profesorii au pregătit piese de teatru forum, biblioteci vii și expoziții foto.

2.       Am recrutat voluntari pentru campania stradală din București pe care o vom organiza în mai, prin proiectul național antidiscriminare „Fii Parte la Diversitate!”. Atragem atenția asupra unor probleme centrate pe drepturile omului și diversitate prin campanii stradale, care reușesc să creeze un impact în rândul unui număr mare de oameni, într-o manieră participativă. Asta poate însemna teatru de stradă, flash mob, clovnerie, jonglerie, teatru invizibil, teatru experimental (social, politic) etc. Ne întâlnim săptămânal și coacem detaliile pentru cele trei zile în care vom ieși în stradă. Campaniile se întâmplă și în alte opt localități din țară. Detalii în curând.

3.       Am recrutat voluntari și pentru proiectul „Piesa de rezistență – de la spectator la actor”, în cadrul căruia suntem partenerii prietenilor de la Asociația Pro Vobis. Echipa de voluntari beneficiază de două traininguri prin care se formează ca echipă, află mai multe despre noțiunea de voluntariat, prevenirea dezastrelor și teatru comunitar. Voluntarii vor crea două piese axate pe două mari teme: inundații și înzăpeziri, centrate pe prevenire. Apoi, piesele de teatru vor fi puse în scenă în cele patru comunități rurale vulnerabile - Bacău, Vrancea, Galați și Buzău. Să înceapă brainstormingul :)4.       Nu uitați că și luna aprilie e bună pentru redirecționat 2% către Asociația A.R.T. Fusion. Schimbările pe care încercăm să le facem nu se văd nicidecum de pe o zi pe alta, dar circulă în lanț și implică oamenii în comunitățile lor. Vorbesc despre probleme și vin cu rezolvări, găsesc soluții în loc să se plângă. 


Ce mai facem pe lângă proiecte:

1.       E al doilea an în care am participat la Crosul Pădurii organizat de Asociația Viitor Plus. Vremea n-a fost cea mai prietenoasă, ne-a cam picurat constant, dar am răzbit, ne-am amuzat, ne-am mișcat. Abia așteptăm să ne înscriem și anul viitor! Fondurile strânse în urma organizării competiției vor fi folosite în susținerea proiectului „Pădurea Copiilor”, proiect  prin care se propune plantarea și îngrijirea a câte unui puiet pentru fiecare nou-născut din România.

2.       Pe durata săptămânii Școala Altfel am organizat o serie de ateliere de educație globală în școli generale. Putem ajunge și în școala/ liceul tău/ a/al copiilor tăi (pe parcursul întregului an școlar). Educația globală nu poate fi explicată într-o propoziție, dar așteptăm cu drag un mail la oana.mucea@yahoo.com, ca să-ți povestim de ce e important ca elevii să fie informați din timp despre resursele planetei, cum le putem conserva și multe altele. Poți urmări și un video realizat de noi, la finalul unui proiect pe tema cetățeniei globale :)

* totodată am ținut o serie de ateliere despre siguranța pe internet în parteneriat cu Salvați Copiii și cu susținerea Orange, pentru care ne puteți contacta de asemenea, pe viitor, cu încredere.
 
3.       Am fost plecați prin Germania și Polonia, la traininguri și exchange-uri.
 
În Germania am discutat printre altele despre mâncarea vegetariană și vegană versus nonvegetarieni, apa invizibilă, impactul ecologic al barajelor și al modificării cursurilor râurilor, energia regenerabilă versus cea sustenabilă și mineritul la suprafață (lignit). Vă invităm să aflați mai multe de pe blogul proiectului.
 
În Polonia am vizitat și am petrecut timp cu o comunitate de Rromi emigrați din România, care trăiesc acolo ilegal într-o zonă mărginașă și am vorbit despre excluziune, discriminare și cum putem să ajutăm la schimbarea unor mentalități. Detalii în acest video și pe pagina de Facebook a gazdelor noastre.

Nu în ultimul rând, săptămâna viitoare vă așteptăm la făcut și jonglat poiuri! Detalii chiar aici.
 
Acestea fiind spuse, mult spor să avem cu toții și o primăvară așa cum ne dorim!

PS: vă puteți abona la newsletter ca să fiți primii care află ce mai punem la cale :)


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media