Ştiri

[Fii Parte la Diversitate!]

Luna mai a fost agitată și plină de interacțiuni pentru voluntarii campaniei naționale „Fii Parte la Diversitate!” din opt orașe din țară + București și pentru oamenii care au interacționat cu activitățile pregătite în cadrul campaniilor stradale pe tot parcursul lunii.

Campaniile stradale au făcut parte din a doua etapă a proiectului nostru „Fii Parte la Diversitate” și au avut ca scop promovarea drepturilor omului și a diversității, pentru că noi credem în egalitatea de șanse care ar trebui acordate tuturor, indiferent de etnie, sex, orientare sexuală, religie etc.

Având în minte temele de mai sus, care nouă ni se par de importanță majoră pentru o societate care progresează, am ieșit în stradă câte trei zile în fiecare oraș, discutând cu oamenii despre discriminare și drepturi, despre cum văd ei lucrurile.

Printre activitățile care au adunat sute de beneficiari direcți (participanți) și mii indirecți (trecători) au fost:

-          Facepainting

-          Treasure Hunt

-          Postere pictate/ desenate (centrate pe diversitate)

-          Jonglerii cu poiuri, acrobații, menite să atragă participanți.

-          Flashmoburi și statui vii pe tema drepturilor omului

-          Parade modei cu articole reciclate

-          Standuri informative despre campania noastră

-          Teatru de stradă, momente de dans și concerte

-          Baloane și tricouri scrise cu mesaje antidiscriminare

       Sperăm că activitățile noastre au făcut oamenii care ne-au ieșit în cale și ni s-au alăturat să-și pună mai multe întrebări, să fie mai toleranți și dacă erau deja, să dea mai departe.

Pentru a face față transformărilor din era vitezei în care trăim și ne pierdem des, tinerii au nevoie să fie implicați la nivel social. Campania națională antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!” este posibilă cu ajutorul tinerilor și profesorilor din 8 regiuni ale țării și București, care primesc acces la programe de educație nonformală. Echipele din fiecare oraș fac parte din cluburile IMPACT, coordonate de Fundația Noi-Orizonturi, partener drag în acest proiect. Membrii lor au gândit campaniile stradale - parte a proiectului național „Fii Parte la Diversitate!” care au fost prezente în Hârșova, Petroșani, Călărași, Cluj-Napoca, Uricani, Dej, Oradea, Iași și București.  -

Acum, că voluntarii noștri au învățat să se folosească de campanii stradale și de biblioteci vii (prima etapă a proiectului despre care vă invităm să citiți aici) ca instrumente de promovare a drepturilor omului și a diversității, se vor reuni în luna iulie pentru o evaluare a rezultatelor și pentru plănuit viitoare acțiuni, post-proiect, care se încheie în luna august.


Misiunea A.R.T. Fusion este de a schimba mentalități la nivel social prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, pentru o lume în care noi credem că fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și poate aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască.

 

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și corenței informațiilor prezentate revine Asociației A.R.T. Fusion. 

 Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media