Ştiri„You are part of this world, be part of its future” este proiectul pe care Asociația A.R.T. Fusion l-a desfășurat anul trecut cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul programului Youth in Action, al cărui scop a fost promovarea educației globale.

Proiectul s-a încheiat și membrii echipei preg
ătesc o diseminare a rezultatelor proiectului, pe 4 februarie la ora 18:00, la sediul Spațiului Public European, unde participanții vor afla mai multe despre discuțiile și atelierele create cu echipele din țările partenere: România, Estonia, Marea Britanie, Nigeria, Ghana și Sierra Leone.

„You are part of this world, be part of its future” a inclus o serie de training-uri prin intermediul cărora viitorii multiplicatori de educație globală au învățat mai multe despre interdependențele globale, echitație socială și globală, schimbarea climei, consumerism și stil de viață sustenabil, dezvoltarea de abilități în aria metodelor de educație globală, încurajarea tinerilor în a fi cetățeni activi, conștienți de rolul pe care îl au în comunitatea în care trăiesc, dar și la nivel global. Proiectul a adus laolaltă șase ONG-uri din șase țări diferite, care au experiență în educație globală și prin cele 38 de workshopuri, la care au participat 929 de persoane, au fost formați 22 de educatori globali (care au format la rândul lor alte grupuri din comunitățile locale) și au fost atinși 6120 de beneficiari indirecți.

Echipa A.R.T. Fusion lucrează în momentul de față la un film despre importanța educației globale - idee născută în timpul proiectului -, care va fi vizionat în cadrul evenimentului, în premieră. Totodată, ei editează și un manual care va putea ajuta pe oricine  vrea să devină responsabil la nivel global și să dea mai departe (va fi disponibil atât în format print cât și digital). În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc și un atelier surpriză, în care invitații vor experiementa o parte din lucrurile învățate de către participanții la atelierele internaționale și vor înțelege cum pot deveni cetățeni globali prin pași mici și simpli.

Dacă sunteți curioșoi, sunteți așteptați pe 4 februarie, la Spațiul Public European, de la 18:00. Evenimentul va dura aproximativ două ore. Doritorii sunt rugați să confirme participarea la eveniment până pe 2 februarie la ancamariaiosif@gmail.com, întrucât locurile sunt limitate.

Adresa Spațiului Public European este Str. Vasile Lascăr, nr. 31, parter, 020492 București


* * *


Proiect susținut financiar de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune (Acțiunea 3.2).

 Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media