Ştiri


La sfârșit de an ne-am dorit să vă aducem în atenție câteva dintre realizările noastre. Una dintre ele a fost organizarea unor Biblioteci Vii în luna noiembrie, cadrul proiectului „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!” pe care Asociația A.R.T. Fusion îl organizează alături de FPDL (Fundația Parteneri pentru Dezvoltarea Locală).

Bibliotecile au fost organizate alături de elevii din cele șase licee implicate în (Grupul Școlar Industrial „Elie Radu”, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”,  Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”,  Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”,  Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu", Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coanda”).

Scopul acestor Biblioteci Vii a fost acela de a-i pune pe elevi față în față cu povești de viață, poate similare cu ale lor, poate diferite, dar care să îi ajute sau să îi inspire în a face o schimbare în bine pentru ei, dar și pentru cei din jurul lor.

Fiecare Bibliotecă a fost o experiență unică pentru fiecare dintre cei care au participat. Un aspect comun pe care A.R.T. Fusion l-a identificat în realizarea unor astfel de activități este acela că Bibliotecile au mers foarte mult pe latura profesională. Cărțile Vii alese să participe s-au vrut a fi persoane care vin din diferite câmpuri profesionale și care au putut servi elevilor, mai ales în cazul școlilor unde abandonul școlar este o problemă reală, drept modele.

Un exemplu concret de astfel de Bibliotecă Vie este cea organizată de Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”.

„Biblioteca a fost o adevarată aventură. Inițial, m- am gândit că elevii vor fi reticiențila nou,cum se întâmplă de obicei. Planul a fost să le ofer niște cărți care să fie perspective de angajare ulterioară deoarece sunt în clasa a-12-a.Găsirea unor oameni disponibili în timpul zilei a fost imposibilă,așa că mi- a venit ideea să le fac o surpriză elevilor și să aduc cărți colegi care lucrează. Surpriză a fost maximă pentru ei pt că nu știau că sunt atâția colegi în jur care fac atâtea lucruri interesante.Am adus un barman,o secretară,un mic bucătar și un sportiv de performanță.Ideea a fost mai mult depășirea ignoranței în care trăim față de aproape”, ne-a descris una dintre profesoarele din Iuliu Maniu, implicată activ în proiectul „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!”.

Puteți citi mai multe informații despre ce înseamnă Biblioteca Vie, aici.

Anul viitor continuă cu o serie de piese de Teatru Forum prin intermediul cărora vom încercă să îi sprijinim pe elevi în a-și identifica problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi, dar și soluții pentru aceste probleme.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial fondong.fdsc.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.
Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media