Ştiri

În perioada 26-27 iulie Asociația A.R.T. Fusion organizează la ceainăria ArCuB prima ediție a Festivalului Schimbării.

De ce un Festival al Schimbarii?
Pentru că am observat apatie în rândul oamenilor din jurul nostru, oameni neîncrezători în capacitatea lor de a schimba ceva și cu un interes scăzut în a-și exercita drepturile pe care le au în calitatea lor de cetățeni; oameni care considera că numai “statul” poate face ceva pentru a produce o schimbare în bine.

De aici ideea unui festival, pe care l-am denumit Festivalul Schimbării pentru că ne dorim să întărim dorința de a produce schimbare în societate. Cum? Punând oamenii față în față cu problemele din comunitate, în încercarea de a-i face conștienți de rolul lor și de faptul că fiecare dintre ei poate produce o schimbare în bine în comunitatea în care trăiește.
  
Ce aduce nou acest festival?
Festivalul pune în centrul atenției individul, este educativ, diversificat în metode și activități și vine din dorința pură de a produce o schimbare.

Care este rolul tău în cadrul acestui festival?
Am gândit întregul Festival în așa fel încât tu să poți fi protagonist în fiecare dintre activitațile noastre:

Poți fi GLOB-ACTOR dacă participi la ateliere noastre de educație globală. Trăim într-o lume globală, o lume în care ceea ce faci tu zilnic, deciziile tale de zi cu zi, pot avea impact și asupra unor persoane din alte țări sau continente.

Prin activități de educație non formală, vei afla mai multe despre consumerism, stil de viață sustenabil, interdependențe globale și problematici de mediu și despre cum acțiunile tale locale au un impact global.

Poți fi SPECT-ACTOR la piesele noastre de Teatru Forum și Teatru Imagine. Piesele de Teatru Forum și Teatru Imagine sunt instrumente de educație non-formală prin intermediul cărora vom aduce în prim-plan o problemă cu care se confruntă societatea din zilele noastre. În cadrul acestor piese tu poți fi un actor al schimbării și te poți implica direct în modul în care ele se derulează, aducând propuneri de soluții pentru problema prezentată.

Poți fi CITITOR la Biblioteca Vie, o metodă de educație non-formală în cadrul căreia vei avea ocazia să împrumuți și să citești cărți vii. Nu vor fi orice fel de cărți, ci oameni față de care poate ai unele prejudecăți și pe care nu ai avea ocazia să îi cunoști. Vei fi pus astfel față în față cu prejudecățile tale și vei învăța că există frumusețe în diversitate.

Poți fi CINE-SCHIMBĂTOR la serile noastre de documentare, care îți vor crea o viziune mai largă față de tematici precum drepturile omului și mediu. Împreună vom dezbate problematicile prezentate și vom încerca să găsim soluții pentru ele.

În plus, Dampo Photography îți  propune expoziția "Planeta Pata Rât" (vezi aici pagina de Facebook a expoziției), o incursiune superficială în ceea ce presupune viața a peste 1000 de suflete care își câștigă existența adunând plastic și metal de pe groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca.

Tocmai din această dorință  Dampo Photography a realizat o serie de fotografii care „vorbesc” despre cum își câștigă existența peste 1000 de locuitori din Pata Rât.

De asemenea, înaintea evenimentului, voluntarii A.R.T. Fusion vor aduce un
plus de energie prin jocuri educative și animații stradale (tobe, joggling, poi-poi).

Așadar, te invităm la Festival, între 26 și 27 iulie, la ceainăria ArCuB, să fii și tu, alături de noi, un motor al schimbării.

Agenda Festivalului Schimbării:
11:00 – 14:00 – Atelierele de educație globală
14:00 – 18:00 – Biblioteca Vie
18:00 – 20:00 –Teatru Imagine (26.06) /Teatru Forum (27.07)
20:30 – Seara de documentare

Concomitent cu aceste activități, vom organiza și jocuri, dar și animații stradale pentru participanți.
De, asemenea, pe întreaga durată a Festivalului, cei curioși pot vedea expoziția foto "Planeta Pata Rat".

Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media