ŞtiriPe 21 septembrie, orele 16:30, va avea loc în București „Marșul oamenilor pentru acțiune climatică”, punct de pornire Parcul Tineretului (intrarea dinspre Liceul Șincai, stația de metrou Tineretului).

De ce un marș în București? Locuitorii Bucureștiului au decis să ia atitudine pentru a schimba cursul istoriei, din dorința de a avea o lume sigură, ferită de dezastrele produse de schimbările climatice, o lume cu apă, aer și pământ curat, cu servicii bune și comunități sănătoase. O lume 100% curată!

Campania a fost inițiată de organizația AVAAZ și își propune să ajungă la nivel global. Tocmai de aceea un  grup de cetățeni, grupuri informale și organizații non-guvernamentale din București pun și România pe harta lumii, în semn de solidaritate și implicare civică. Sunt anunțate acțiuni similare în Cluj, Iași și Brașov.

Asociația A.R.T. Fusion va fi și ea prezentă la Marș unde va organiza o reprezentație de teatru de stradă.Piesa de teatru de stradă va avea loc sâmbătă, la ora 16:30, în Parcul Tineretului și va porni de la evenimentele de anul trecut de la Pungești când cei de la compania Chevron au intrat cu sonda de forare hidraulică în sat, iar localnicii care s-au opus unei astfel de situații au fost agresați de către jandarmi. În final, Chevron tot a amplasat sonda în Pungești.

Marșul de pe 21 septembrie are loc cu doar două zile înaintea summit-ului climatic organizat de ONU. La summitul ONU (23 septembrie) liderii lumii au fost invitați personal de Secretarul General al ONU la New York, pentru a prezenta angajamentele pe care țările lor sunt gata să și le asume în eforturile de a opri schimbările climatice.

Găsiți detalii despre eveniment, aici.


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media