Ştiri

În fiecare lună, platforma TRIALOG alege un ONG din Europa pe care îl pune „sub lumina reflectoarelor”. A.R.T. Fusion, care este membră a FOND (Federația Organizațiilor Non-guvernamentale pentru Dezvoltare), a fost alegerea pentru luna septembrie.

Ne bucurăm pentru materialul pe care TRIALOG l-a realizat despre noi și spunem, poate cu lipsă de modestie, că suntem o organizație activă, cu multe proiecte frumoase în curs de desfășurare. TRIALOG ne-a apreciat proiectul „Școala de educație globală” pe care l-am început în 2013, un proiect prin care am organizat workshop-uri pe teme precum stilul de viață sustenabil, consumerim, etc., în liceele din București. Din luna octombrie, el va reîncepe.

Pe lângă „Școala de educație globală”, desfășurăm două proiecte la nivel național, „Pornește motorul schimbării în comunitatea ta!” și „Fii parte la Diversitate!”. Primul proiect ne va duce, ca și „Școala de educație globală” , în liceele bucureștene unde ne propunem să venim în rândul tinerilor cu o serie de metode interactive (Teatru Forum, Biblioteca Vie, Photo Voice) și să schimbăm percepția potrivit căreia liceeni de azi sunt din ce în ce mai puțin preocupați de școală și de activități extracurriculare.

Al doilea proiect este campania națională de combatere a discriminării,  „Fii parte la Diversitate!” . În cadrul acestui proiect vom organiza serii de Biblioteci Vii și de campanii stradale în nouă zone ale țării  (Oradea, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Petroșani, Uricani, Călărași, Hârșova și București) pentru a lupta cu stereotipurile pentru a promova diversitatea.

Ambele proiecte sunt finațate prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial fondong.fdsc.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

Concomitent, desfășurăm și două proiecte internaționale finanțate de Comisia Europeană, prin programul Youth in Action, acțiunea 3.2., în colaborare cu organizații din Europa și Africa.

“You are part of this world, be part of its future”  este unul dintre ele și are drept scop crearea unei rețele de multiplicatori pe educație globală. Al doilea este „Animate the global change”, un proiect prin care participanții învață um să utilizeze campaniile stradale ca instrument în educația globală.

Și nu ne oprim aici. Venim luna viitoare și cu alte activități, așa că, fiți cu ochii pe noi.

Informații despre proiectele noastre găsiți pe site-ul oficial

De asemenea, puteți citi aricolul realizat de TRIALOG, aici.Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media