Ştiri

Pe 16 iulie am ținut primul nostru atelier de educație globală în cadrul proiectului „You Are Part of This World, Be a Part of Its Future”, proiect desfășurat de A.R.T. Fusion cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul programului Youth în Action.

Am avut un grup de 12 participanți, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, într-un afterschool din București, Pansecole SRL.Atelierul nostru a constat în trei segmente: interdependențe globale, mediu și stil de viață sustenabil și consum responsabil și cei 3 R (redu, reutilizeaza, reciclează), în cadrul cărora am desfășurat activități de educație non-formală.

Copiii au lucrat cu harta globului, identificând locuri pe care le-au vizitat, țări în care au rude, țările de proveniență ale fructelor și animalelor preferate, precum și ale hainelor și obiectelor personale, văzând astfel că sunt o parte din această lume în care trăim și nicidecum izolați.

Au urmărit un film animat despre poluare, au venit cu idei despre propria noastră contribuție la schimbarea globală și schimbările pe care le-am putea face în propriul stil de viață.

Am continuat tema stilului de viață sustenabil cu un mic concurs despre alegerile pe care le putem face - să cerem mamei cartofi prăjiți în loc de pungi de chipsuri; baterii duse la punctele de colectare; folosirea hârtiei pe ambele părți; oprirea apei când ne spălam pe dinți etc.

Am făcut împreună și o probă de selectare a obiectelor reciclabile și de împărțire a lor pe categorii: €“ hârtie și carton, plastic și metal, sticlă.

Ne-a bucurat mult primirea caldă și entuziasmul tinerilor noștri participanți și de-abia așteptăm următoarele ateliere!  

Perioada de practică va continua și la Festivalul Schimbării, în cadrul atelierelor de educație globală.Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media