ŞtiriDe zece ani lucrăm cu oameni care n-au stare și care vor să schimbe lucruri. În bine, credem noi. 120 de luni în care am cunoscut mii de liceeni și studenți și în care am făcut echipă bună cu sute de voluntari. Am copt zeci de proiecte naționale și internaționale, ne-am folosit imaginația, ne-am jucat, am avut încredere unii în ceilalți și am învățat unii de la ceilalți. Continuăm să învățăm zilnic.

Am învățat că unii oameni încearcă să-i schimbe pe cei de lângă ei, în loc să-i accepte așa cum sunt. Cu etniile lor, cu orientările lor sexuale, femei sau bărbați, cu trei facultăți sau opt clase. Totodată, alții sunt pasivi când ar trebui să intervină.

Prin proiectele noastre încercăm să facem loc acceptării, dar și inițiativelor civice. Încercăm să mișcăm neuroni și la nivel global, să ne oprim la discuții despre viitorul care nu sună bine dacă nu încercăm să îngrijim resursele pe care le avem.

Pentru cei zece ani în care ați avut încredere în noi – diverși elevi, diverși profi, diverși studenți, diverși părinți, prieteni și necunoscuți – vă mulțumim și să vă reamintim că fără diversitatea voastră nu ar fi fost posibile toate proiectele noastre.

Cei 2% redirecționați din impozitul pe venit ne-au ajutat anul trecut să organizăm prima ediție a Festivalului Schimbării, o sărbătoare de care ne-am dat seama că e nevoie pentru că vrem mai mulți oameni în jurul nostru, cărora să le arătăm metodele de educație nonformală pe care le folosim și cum pot face ele bine.

Ne dorim să facem asta în continuare. Să vorbim despre lucruri diferite, împreună. Să dezbatem prin teatru social și comunitar, prin animații stradale sau digitale, prin fotografii sau scriituri. Fiecare are o poveste de spus, în felul lui și fiecare poate învăța ceva din povești.

Mai jos lăsăm 10 exemple de lucruri pe care le-am putea face cu ajutorul vostru (cum ar fi în cadrul Festivalului Schimbării, ediția a II-a, toamna lui 2015) și pentru care vă îndemnăm să redirecționați 2% către A.R.T. Fusion.

 

1.      Vor fi trei zile în care vom aduce oamenii laolaltă prin educație nonformală, documentare și discuții despre lucrurile care ne preocupă pe noi. Din proiectele anterioare vă spunem cu drag că prin ele oamenii capătă încredere în ei înșiși, curaj să iasă în față și să-și exprime o idee, să conducă un grup. Voi cât curaj aveați la 16 ani?

 

2.      Vom implica 50 de voluntari care primesc responsabilități,  vin cu idei de  organizare și pun toată creativitatea la bătaie.

 

3.      Pentru că educația este una dintre ramurile românești care merită atenție. Prin festival invităm profesori, părinți și bunici să lucreze alături de copiii și elevii lor. Să îmbine formalul cu nonformalul, să învețe unii de la alții.

 

4.      Un salariu mediu pe economie este 1758 ron. 2% din impozitul anual oprit de stat înseamnă 95 ron. Cu 95 ron plătim prânzurile pentru 10 voluntari într-o zi de festival.

 

5.      Cu aceiași 95 RON plătim călătoriile de metrou dus-întors pentru 23 de voluntari.

 

6.      Datorită unei persoane care ne redirecționază 2%, închiriem într-o zi de festival un ecran pentru proiecții de filme în parc.

 

7.      Un formular completat înseamnă și 19 postere sau 190 flyere printate, pe care le folosim ca să promovăm festivalul și să invităm cât mai mulți oameni.

 

8.      Cu 95 RON întregim debaraua de materiale pe care le folosim în campanile stradale: poiuri de foc, instrumente de jonglat sau de percuție.

 

9.      Cu 95 RON cumpărăm 1-2 documentare pe care le putem proiecta la Festivalul Schimbării și pe care le putem arăta în cadrul altor evenimente.

 

10.    Cu ajutorul a patru sau cinci persoane care redirecționează, acoperim costurile de scenă într-o zi de festival – închiriere de echipament audio-video (ne dorim să promovăm liceenii/ studenții talentați – muzică, teatru, alte performance-uri).

Formularul completat cu datele noastre îl găsiți aici. Ne întâlnim, stăm la un ceai și îl luăm noi pentru depus.
Mulțumim și pentru mai multe detalii despre ce facem, frunzăriți cu încredere aici. Și aici.


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media