Proiecte / ÎncheiateAsociația A.R.T. Fusion în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi (FNO) a desfășurat timp de 16 luni proiectul „Fii parte la Diversitate!”, prin care au fost aduse în centrul atenției drepturile omului. (Mai 2014 - August 2015)

Proiectul a adus împreună membrii a 8 cluburi IMPACT din 8 regiuni ale țării care au reușit să facă o campanie națională antidiscriminare care a mobilizat mii de oameni din fiecare comunitate și alte câteva mii care au primit mesajul -  acela de a respecta drepturile omului, diversitatea și de a dărâma prejudecăți.  Prin intermediul metodelor oferite în proiect (Bibliotecă Vie și metode ale Campaniei Stradale) și a specificului acestora, membrii au ajuns mai aproape de oamenii din comunitatea lor, din apropierea lor.

Schimbarea pe care ne-am dorit-o de la începutul proiectului a fost aceea ca tinerii din cele 8 cluburi IMPACT să fie convinși și hotărâți de rolul lor important în a îmbrățișa și promova diversitatea, de a fi mesageri în rândul familiei, în școala, în rândul prietenilor asupra consecințelor discriminării și a excluziunii sociale. 

 Organizarea Bibliotecilor Vii a reprezentat un pas foarte important pentru ei de a se confrunta direct cu poveștile celor care au fost discriminați sau a celor care au ceva de spus pentru a arăta ce înseamnă diversitatea pentru fiecare. De altfel, au luat parte și la schimbarea sau trăirile arătate de cititorii veniți iar acest lucru i-a încurajat să vadă impactul a ceea ce ei fac și dorința de a continua.

           

Precum alții,  Bianca Tatarcan (Club IMPACT “Miron Costin”, Iași) spune….”m-a învățat multe lucruri ...cum să fiu ca și persoană cu cei din jur și să stiu să nu judec după aparențe . M-am dezvoltat eu personal , mi-am învins temeri cum ar fi vorbitul în public și mi-am făcut cei mai faini prieteni”.Ne mândrim la final de proiect cu faptul că în proporție de 90% membrii IMPACT au fost parte din proiect de la început până la final înseamnă pentru noi că au fost motivați și că a fost util pentru ei să rămână. De altfel, dorința lor de a mai organiza un proiect împreună pe viitor dovedește perseverență și dorință de schimbare în continuare.

Proiectul a implicat:

– 16 lideri + 80 de tineri cu vârste între 12 și 20 de ani, membri în cluburi IMPACT (* Fundația Noi Orizonturi găzduiește o rețea de 150 de Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT în 12 județe din România.)

– 225 cărți vii din 8 orașe din țară (regiunea Nord-Est, Centru-Nord Vest, Sud-Est și Sud-Vest) și București care provin din categorii asupra cărora planează diferite stereotipuri și prejudecăți și se confruntă cu situații de discriminare.

– 20 voluntari ai Asociației A.R.T. Fusion implicați în activitățile proiectului.
* Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 - 2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficialfondong.fdsc.ro).

* Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați eeagrants.org.

* Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009 - 2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și corenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.


Citește și:

Cum a fost la campaniile stradale din luna mai

Portret de voluntară din cadrul proiectului

Cum iese diversitatea-n stradă

Cum a fost trecerea de la Biblioteci Vii la Campanii Stradale
Începe Luna Cărților Vii

Primele ateliere din campania națională „Fii parte la Diversitate!”
Campanie Stradală și Bibliotecă Vie la clubul tău IMPACT! - Rezultate aplicațiilor la proiectul Fii parte la DIVERSITATE!

Biblioteca Vie- O poartă de deschidere către tine însuțiToate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media