Proiecte / ÎncheiateEsti Spectator? Ia ARTitudine devine anul acesta mai simplu: Ia ARTitudine!

A.R.T. Fusion va invita la festivalul Ia ARTitudine! ce se desfasoara intre 15 -18 iulie pe terasa La Motoare, etaj IV Teatrul National Bucuresti.

13 voluntari din Spania, Polonia, Letonia, Turcia si voluntari ai Asociatiei A.R.T. FUSION aduc o noua abordare, arta participativa, si isi propun sa promoveze voluntariatul in randul tinerilor prin diferite forme de arta. Festivalul este parte a proiectului Make it real as you want it!

Workshop-uri artistice - Vizitatorii au putut participa la diferite workshop-uri artistice si culturale sustinute de voluntari din peste 10 tari, avand acces la o noua perspectiva asupra voluntariatului. O parte din activitatile si workshopurile din cadrul Festivalului au fost: Portrete vorbitoare, Arts&Crafts, Living Library, Teatru Forum in amintirea lui Augusto Boal (initiatorul Teatrului celor Opresati), Animatie stradala, Documentare ale voluntarilor din cele 6 tari participante.


Proiect de dezvoltare comunitara - Antreneaza-te pentru tine!
In perioada octombrie 2008 - mai 2009 A.R.T. Fusion a desfasurat cu sprijinul financiar al Fundatiei Soros Romania, un nou proiect de dezvoltare comunitara si interventie sociala prin arta in doua comunitati rome: Veresti, Jud Suceava si Sarulesti, jud Prahova. Pe parcursul celor 8 luni de interventie voluntarii nostri au desfasurat o serie de ateliere cu activitati din sfera artelor participative (animatie video, animatie cu obiecte, animatie de strada, desen si pictura, percutie, etc).


Repetitie pentru Viitor - primul proiect EVS marca A.R.T. Fusion
Echipa voluntarilor A.R.T. Fusion s-a marit cu patru voluntari veniti din diferite colturi ale Europei in luna februarie a acestui an. Judith (Olanda), Valters (Letonia), Justin (Franta), Huseyn (Turcia) au petrecut 8 luni in Romania pentru a desfasura alaturi de noi un proiect (inter)cultural. Ei au pus bazele unui club experimental de teatru in colaborare cu elevi ai Colegiului National Bilingv George Cosbuc, in cadrul caruia au folosit metode ale artei participative (teatru forum, teatru experimental, pantomima, muzica, fotografie, prelucrare de imagini etc.) si au realizat un documentar despre tinerii din Romania. Valters ramane alaturi de noi inca 4 luni si va coordona un proiect de animatie stradala. Pentru a afla mai multe despre experientele lor in Romania puteti accesa blogul voluntarilor EVS: evsblog.artfusion.ro.
Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media