Proiecte / ÎncheiateÎn perioada 8-16 februarie, Asociația A.R.T. Fusion a susținut la Bușteni workshopul „Experiential Learning – A Way For Change”.

Ca o contextualizare a relevanței workshop-ului, la nivel european, potrivit unui raport emis de Comisia Europeană pe tema alfabetizării, 20% dintre adulți în continuare nu sunt alfabetizați, iar aproximativ 73 de milioane de adulți din Europa nu au terminat mai mult decât școala secundară.

Workshop-ul s-a adresat educatorilor, facilitatorilor, profesorilor, trainerilor și a avut drept scop pregătirea lor și oferirea de instrumente necesare pentru ca aceștia să contribuie la creșterea gradului de alfabetizare în rândul adulților din diferite comunități.

Mai exact, rezultatele așteptate în urma workshop-ului au fost:

- creșterea cunoștințelor în domeniul alfabetizării, al educației pentru alfabetizare și cunoașterea aprofundată a contexului în care este organizat proiectul

- dezvoltarea de abilități în educația non-formală și în metodologia învățării experiențiale

- schimb de bune practice în domeniul educației pentru alfabetizare (metode, resurse, povești personale)

- dezvoltarea de atitudini proactive în raport cu ideea de a fi cetățean european și în raport cu nivelul de alfabetizare în cadrul comunității sau regiunii lor

Workshop-ul s-a concentrate, astfel, pe dezvoltarea de competențe în crearea, planificarea, implementarea și evaluarea de activități destinate alfabetizării prin educație non-formală, dar și prin metode și principii de învățare experiențială.

În cadrul worshop-ului, A.R.T. Fusion a apelat la metode non-formale și la învățare experiențială pentru a furniza informațiile pe tema alfabetizării beneficiarilor acestui proiect. În total, proiectul a avut 12 participanți din Bulgaria, Polonia, Germania, Slovenia, Italia, Spania, Portugalia, Irlanda și România.

Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană prin program Lifelong Learning Programme - Ateliere Grundtvig.


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media