Proiecte / Încheiate1. EVS perFORMing

Proiectul EVS perFORMing, derulat de Asociatia A.R.T. Fusion in parteneriat cu Asociatia CREATIV,si-a propus sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor oferite voluntarilor si organizatiilor in cadrul Serviciului European de Voluntariat al Programului Tineret in Actiune al Comisiei Europene. Acest lucru a fost realizat prin crearea unor materiale de suport adecvate nevoilor si exigentelor fiecarui tip de grup tinta din cadrul SEV, in special a celor care beneficiaza de ciclul de formare SEV, inclusiv a mentorilor si organizatiilor aflate la inceput in ceea ce priveste SEV. Astfel, au fost create cu ajutorul formatorilor din reteaua Tineret in Actiune, pornind de la materialele si experientele deja existente, o serie de materiale cu continut de formare, instrumente si colectii de metode utilizate in ciclul de formare SEV.

In cadrul proiectului, au fost create 4 grupuri de lucru care au dezvoltat materiale de suport pentru ciclul SEV: Pre-Departure, On Arrival si Mid Term Evaluation, Mentorat in SEV, Jurnalul Voluntarului.

2. Volunteque v1.0

Seminarul Volunteque v1.0, Voluntariat de la A la SEV a fost organizat pornind de la premisa ca toti participantii sunt persoane active si responsabile. Seminarul a avut loc in Oradea in perioada 23-26 Iulie 2011 si a fost dedicat actorilor Serviciului European de Voluntariat, urmarind sa ofere cadrul pentru ca acestia sa impartaseasca informatii, resurse, suport direct de tip peer-to-peer si pentru a dezvolta potentiale initiative impreuna, in contextul SEV. Asociatia A.R.T. Fusion a participat la Seminarul Volunteque v1.O ca organizatie partenera in proiectul SEVers initiat de Asociatia Life Tineret Oradea. Alaturi de A.R.T. Fusion, pe lista partenerilor acestei initiative s-au aflat si Asociatia Creativ, ProVobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat.
Seminarul volunteque v1.0 s-a axat pe aprofundarea si utilizarea metodei BarCamp.
Pentru mai multe detalii va invitam sa accesati situl seminarului3.VOLARE

Pro Vobis, Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, a desfasurat in acest an proiectul “VOLARE – VOLuntari Activi in Romania si Europa”, care a venit in continuarea unui proiect initiat in anul 2010 si care vizeaza promovarea voluntariatului in general si a Serviciului European de Voluntariat (SEV) in special, ca oportunitate de dezvoltare personala pentru tineri.
In cadrul acestui proiect au fost realizate o serie de evenimente directe cu voluntarii si organizatiile, materiale informative si publicatii, precum si o campanie de promovare a unor materiale video: un spot scurt de promovare a SEV si doua filme – unul despre voluntariat in general – “Descopera voluntarii care modeleaza Romania”, iar al doilea despre Serviciul European de Voluntariat – “Coloreaza-ti experienta de viata cu SEV”.
Mai multe detalii despre proiect puteti gasi AICI.


Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media