Proiecte / Active 

PERIOADA DE DESFĂȘURARE:

              Iunie 2017- 31 martie 2018

DE CE ACEST PROIECT?/ CONTEXT

            Violența în mediul rural reprezintă o realitate constantă, un paradox considerat pe de-o parte un fenomen ascuns, tabu, despre care nu se vorbește, dar pe de altă parte normal și necesar pentru dezvoltarea individului. Inegalitatea de gen este înradacinată in cultura populară si adeseori justifică violența importiva femeii.

De aceea ne dorim să pregătim persoanele resursă din comunitate, să dobândească competențele necesare managementului conflictului, prevenind astfel violența, conștientizând consecințele grave ale acesteia.

SCOP ȘI OBIECTIVE:

            Creștera capacității de acționare a beneficiarilor în privința fenomenul de violență prin conștientizarea obstacolelor pe care violența si inegalitatea de gen le ridică în dezvoltarea individului și a comunității în mediul rural.

·         Formarea prin furnizarea de programe de învățare a 48 de persoane resursă din comunitate în prevenirea violenței și în soluționarea constructivă a conflictelor;

·         Însușirea informațiilor cu privire la consecințele și modalitățile de prevenire ale violenței de catre membrii comunității;

·         Creșterea gradului de conștientizare asupra consecințelor violenței a membrilor din comunitate;

 

ACTIVITĂȚI:

·         Ateliere de lucru cu tinerii cu tematicile: inteligență emoțională, dezvoltare personală, violenta in cuplu si efecte ei, managementul conflictului, egalitatea de gen, scriere propunere de proiect)

·         Dezvoltarea ideilor de proiect și implementarea lor în comunitate

Toate ideile de proiect vor fi finanțate și vor viza, la alegere, cel puțin unul dintre cele trei domenii de interes: violența domestică, violența online și egalitatea de gen.

 

LA CE NE AȘTEPTĂM?

             Ne dorim ca tinerii prin inițiativele lor să implementeze proiectele cu succes în comunitate, să se producă schimbarea la nivel atitudinal prin exemplul personal și să devină responsabili pe decizile lor. Ne așteptăm ca cel puțin 10 proiecte să fie manageriate de beneficiari împreună cu partenerii de proiect.

PARTENERI:

            A.R.T. Fusion este partener al acestui proiect, inițiat de Fundația PACT. Rolul nostrum este de a oferi consultanță și servicii de mentorat în ceea ce privește dezvoltarea ideilor de proiect și implementarea lor în comunitate.

 

Proiectul face parte din Campania Respectului, o inițiativă AVON pentru lupta împotriva violenței domestice.

 

 

 

 

 

 Toate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media