Training for nature 2

Perioada de desfășurare: 

 mai 2020- ianuarie 2021


Prezentul proiect este o continuare a proiectului Training for Nature pe care l-am implementat în urmă cu 3 ani și abordează criza de mediu cu care ne confruntăm la nivel global.

„Training for Nature” (2017) - a avut loc în 2017 și a adunat 23 de oameni frumoși din 7 țări europene din Băile Tușnad. Participanții au pornit într-o călătorie de învățare folosind metode orientate către natură și învățare experiențială. Acest curs de formare a avut ca scop să aducă NATURA în centrul atenției noastre, nu numai ca persoane, ci și ca profesioniști în domeniul tineretului.

Scopul proiectului este de a crește capacitatea organizațiilor asociate tinerilor din Europa de a deveni mai sustenabile și orientate către mediu în activitatea lor cu tinerii, în special cu cei din grupurile marginalizate. Căutăm să creștem capacitatea lucrătorilor de tineret pentru a sprijini mai bine tinerii, în special cei din grupurile marginalizate, pentru a răspunde provocărilor crizei de mediu.


Obiectivele noastre sunt:

-Să se furnizeze instrumente și metode celor 26 de lucrători de  tineret din 8 țări din Europa pentru a împuternici tinerii, în special cei din grupurile marginalizate, să devină activi în promovarea activităților durabile și ecologice în viața lor de zi cu zi.

-Crearea unei rețele care să sporească dezvoltarea organizațională și profesională a celor 8 organizații partenere pentru intervenții cu tinerii din grupuri marginalizate, axate pe mediu și dezvoltarea durabilă.


Activitatea principală a proiectului este cursul de formare, care va avea loc în România în perioada 19 - 26 septembrie 2020 și va reuni 26 de ucrători de tineret, educatori și facilitatori de formare nonformală din 8 țări europene. Locul pentru mobilitate a fost ales Băile Tușnad, deoarece acolo avem o legătură puternică cu actori din comunitatea locală care desfășoară activități comunitare și un proiect orientat către mediu și ar putea oferi exemple de bune practici participanților. În plus, vom colabora pentru sesiunile de educație în aer liber cu facilitatori locali.

Participanții vor dezvolta competențe care îi vor sprijini să dezvolte activități în domeniul educației pentru mediu și a dezvoltării durabile și vor aduce o abordare orientată către natură activitatii lor.


Parteneri: 

EXPRESS YOURSELF, Letonia

 Stowarzyszenie Sztukater, Polonia

 INSTITUTO POLITECNICO DE VISEU, Portugalia

 BASILICATA LINK, Italia

 Green Spirit, Grecia

 Udruga gluhih inagluhih Nova Gradiska, Croatia

 SDRUZHENIE GLOBOL ORGANIZEYSHAN FOR DIVELAPMANT, Bulgaria;Acest proiect este finantat prin Erasmus+, program al Uniunii Europene. ADRESA
Str. Marin Serghiescu, Nr. 14, Apt. 6.
Sector 2 București

COPYRIGHT
A.R.T. Fusion