Piesa de rezistenta: de la spectator la actor

Proiectul „Piesa de rezistenta: de la spectator la actor”, derulat in perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, a fost implementat de Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania si Asociatia A.R.T. Fusion.

Proiectul si-a propus sa creasca gradul de constientizare si responsabilitate privind dezastrele naturale in 4 comunitati rurale vulnerabile din judetele Bacau, Vrancea, Galati si Buzau, prin aplicarea unei metode educationale inovative – teatrul comunitar-participativ. 

Scopul proiectului a fost atins prin dezvoltarea unei piese de teatru educationale si derularea unei caravane teatrale participatorii – piesa de teatru pusa in scena de voluntari-actori amatori, urmată de o dezbatere  – în 4 comunități rurale, prin informarea elevilor de liceu – cu ajutorul unui spot video special conceput – privind potențialul rol pe care îl pot juca ca cetățeni pregătiți în fața dezastrelor și ca voluntari, printr-o campanie publică online, cât și prin măsuri de advocacy adresate autorităților relevante.

Diseminarea rezultatelor a fostrealizata prin intermediul a 12 promotori voluntari din judetele vulnerabile la dezastre.

http://www.provobis.ro/piesa-de-rezistenta-de-la-spectator-la-actor/ 

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.ADRESA
Str. Marin Serghiescu, Nr. 14, Apt. 6.
Sector 2 București

COPYRIGHT
A.R.T. Fusion