Inspirație pentru Viitor!

Proiectul ”Inspirație pentru viitor” s-a desfășurat în perioada iunie 2017- martie 2018. Ne-am dorit să realizăm acest proiect deoarece violența în mediul rural reprezintă o realitate constantă, un paradox considerat pe de-o parte un fenomen ascuns, tabu, despre care nu se vorbește, dar pe de altă parte normal și necesar pentru dezvoltarea individului. Inegalitatea de gen este înradacinată in cultura populară si adeseori justifică violența importiva femeii. De aceea am pregătit persoanele resursă din comunitate, să dobândească competențele necesare managementului conflictului, prevenind astfel violența, conștientizând consecințele grave ale acesteia.

Proiectul a avut următoarele obiective:

            Creștera capacității de acționare a beneficiarilor în privința fenomenul de violență prin conștientizarea obstacolelor pe care violența si inegalitatea de gen le ridică în dezvoltarea individului și a comunității în mediul rural.

·         Formarea prin furnizarea de programe de învățare a 48 de persoane resursă din comunitate în prevenirea violenței și în soluționarea constructivă a conflictelor;

·         Însușirea informațiilor cu privire la consecințele și modalitățile de prevenire ale violenței de catre membrii comunității;

·         Creșterea gradului de conștientizare asupra consecințelor violenței a membrilor din comunitate;

 

A.R.T. Fusion este partener al acestui proiect, unde am realizat ateliere de lucru cu tinerii cu tematicile: inteligență emoțională, dezvoltare personală, violenta in cuplu si efecte ei, managementul conflictului, egalitatea de gen, scriere propunere de proiect)

Am oferit mentorat pentru dezvoltarea ideilor de proiect și implementarea lor în comunitate


Proiectul este inițiat de Fundația PACT și face parte din Campania Respectului, o inițiativă AVON pentru lupta împotriva violenței domestice.

 


ADRESA
Str. Marin Serghiescu, Nr. 14, Apt. 6.
Sector 2 București

COPYRIGHT
A.R.T. Fusion