Educaţia globală

Educaţia globală este educaţia care deschide ochii oamenilor asupra realităţilor lumii şi îi îndreaptă spre o lume cu o justiţie mai bună, egală şi cu drepturi pentru toţi, o lume mai corectă, interdenpendentă şi îi împuterniceşte să participe la apariţia sa.

Metodologia Educaţiei Globale se axează pe suportul învăţării active şi pe încurajarea reflecţiei prin participarea activă a celor care învaţă şi a educatorilor.  Celebrează şi promovează diversitatea şi respectul faţă de ceilalţi şi încurajeză cursanţii să facă alegeri proprii în contexte proprii înrelaţie cu contextul global.

Primul proiect de educație globală în care A.R.T. Fusion s-a implicat a fost în 2007 într-o Campanie Europeană de informare și Responsabilizarea globală a cetățenilor europeni pe subiectul Obiectivelor Milieniului de Dezvoltare ce s-a implementat în 8 țări Europene (www.eurizons.net) un proiect coordonat de GLEN – Global Education Network (www.glen-europe.org) și unde A.R.T. Fusion a fost partener.

De atunci A.R.T. Fusion a continuat să se implice și  să dezvolte proiecte de educație globală, dezvoltare durabilă și subiecte conexe (pe lângă alte teme de probleme sociale abordate în diferite proiecte).

Asociația A.R.T. Fusion a devenit membră FOND – Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (http://fondromania.org/pagini/index.php) încă din 2008 și tot de atunci membră în grupul de lucru pentru educație pentru dezvoltare.ADRESA
Str. Marin Serghiescu, Nr. 14, Apt. 6.
Sector 2 București

COPYRIGHT
A.R.T. Fusion