Media / ComunicateAsociația A.R.T. Fusion  organizează între 27 și 30 noiembrie, în Iron City Club, o Bibliotecă Vie unde participanții vor avea ocazia să lectureze ....oameni.

Biblioteca Vie din Iron City Club are loc în cadrul Lunii Cărților Vii, o etapă din Campania Națională Antidiscriminare „Fii parte la Diversitate!”! pe are Asociația A.R.T. Fusion o desfășoară în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi.

Cei care vor să accepte provocarea A.R.T. Fusion sunt, astfel, așteptați în cele patru zile de eveniment, în Iron City Club (Strada Blănari 21), în intervalul orar 16:00  - 20:00.

Printre cărțile pe care le vom avea la Biblioteca Vie se află: „metalistă”, „gay”, „corporatist”, „psiholog”.

Ce este o Bibliotecă Vie?

Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită - cititorii vin și împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp. După ce citesc cărțile, le returnează în bibliotecă, și dacă vor, pot să mai împrumute o carte.  Există, însă, câteva aspecte particulare ale unei Bibioteci Vii.

Cărțile sunt ființe umane care pot intra în dialog direct cu cititorul.

Biblioteca Vie permite participanților să intre în contact cu oameni asupra cărora planează tot felul de stereotipuri și prejudecăți și să le afle povestea. Biblioteca Vie oferă spațiul unui dialog în care oamenii se pot descoperi pe ei și ce pe celălalt, pot să își confrunte stereotipurile și preudecățile și pot să își schimbe atitudini și comportamente. 

Despre Campania Națională „Fii parte la Diversitate!”

Campania „Fii parte la Diversitate!” a început în luna mai 2014 și se va termina în iulie 2015. Ea se va desfășura în nouă zone ale țării (Oradea, Cluj-Napoca, Dej, Iași, Petroșani, Uricani, Călărași, Hârșova și București).

Asociația A.R.T. Fusion a inițiat acest proiect în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi (FNO) pornind de la o serie de studii, dar și de la experiența proprie care arată că în România tinerii au acces scazut la programe educaționale sau proiecte care abordează concepte precum diversitatea, drepturile omului sau antidiscriminarea, ceea ce implicit conduce la un grad scazut de toleranță față de diversitatea de gen, etnie, orientare sexuală, vârstă, dizabilitate.

 

Campania Națională care va include o serie de acțiuni de promovare a drepturilor omului, a diversității si a valorilor democratice.

Aceste acțiuni se vor desfășura în cadrul Cluburilor de Inițiativă Comunitară IMPACT, la nivel național și va presupune în primă etapă instruirea reprezentaților cluburilor IMPACT în a folosi două metode de educație nonformă, Biblioteca Vie și Campaniile Stradale.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România (vezi site oficial www.fondong.fdsc.ro) cu suma de 63554 euro.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

***

Despre Asociația A.R.T. Fusion  - http://artfusion.ro/ ; https://www.facebook.com/art.fusion.ro?ref=br_tf

 

Misiunea A.R.T. Fusion este aceea de a crea schimbare socială prin responsabilizarea oamenilor din comunitate, iar vizunea este aceea a unei lumi în care fiecare este conștient de rolul lui în societate la nivel global și aduce o schimbare în comunitatea în care vrea să trăiască.

 

Asociația își desfășoară proiectele pe două mari dimensiuni, globală și socială. Prin proiectele pe care A.R.T. Fusion le realizează pe dimensiunea de responsabilitate socială, asociația își propune îi facă pe oameni conștienți de rolul lor în societate și să îi încurajeze să ia atitudine față de problemele din comunitate, iar prin educație globală, A.R.T. Fusion încearcă să crească nivelul de participare activă în probleme globale în rândul oamenilor.

Despre Fundația Noi Orizonturi

Înființată în anul 2000 - misiunea Fundației Noi Orizonturi este de a promova modele de educație prin experiență de calitate, dezvoltând abilități de viață în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societații. FNO a creat două programe de educație nonformală prin experiență pentru tineri: Programul VIAȚA (un program de educație prin aventură, constând în tabere anuale pentru copii în stațiunea Straja) și Programul IMPACT (Cluburi de Inițiativă Comunitară pentru Tineri).

 Metodele de lucru utilizate în cadrul programelor FNO sunt educația prin serviciu în folosul comunității (service learning) și educația prin aventură (adventure education).

Pentru mai multe informatii despre programele FNO, vizitați: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturiToate

Ultimele ştiri


Contact

Romania, Bucuresti, sector 2, 021015
Strada Marin Serghiescu, nr. 14, apt. 6.
blocul de vizavi de pub-ul Zeppelin
Email: art_fusion_romania@yahoo.com


Facebook

Finanţatori

SusţinătoriParteneri

Parteneri media